«Δεν θα φτιάξουμε κέντρα αναψυχής μεταναστών»

Συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μίλησε -μεταξύ άλλων- για τη Χρυσή Αυγή, το μεταναστευτικό και την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «συμπεριφορές ανοχής ρατσιστικών φαινομένων εντός των σωμάτων ασφαλείας θα τιμωρούνται», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι μια άποψη «να μην επιτραπεί στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είπε ότι το 2012 έφυγαν από την Ελλάδα 22.000 μετανάστες, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι στο κέντρο της Αθήνας η εγκληματικότητα έχει πέσει κατά 16%. «Όποιος πιστεύει ότι θα φτιάξουμε κέντρα αναψυχής μεταναστών, ζει μια άλλη πραγματικότητα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του σχετικά με τα κέντρα κράτησης των μεταναστών, για τα οποία κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας υποθέσεις για άθλιες συνθήκες κράτησης.

Για τα όσα διαδραματίστηκαν με το «ελληνικό» συσσίτιο της Χρυσής Αυγής τη Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, σχολίασε ότι «η αστυνομία επέβαλε τη νομιμότητα», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εκδήλωση αυτή. «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική, υπάρχουν όμως μεμονωμένα φαινόμενα ρατσιστικής βίας», σημείωσε ο κ. Δένδιας, ενώ εκτίμησε πως η πρόταση Ρουπακιώτη, που υποβάλλεται σήμερα στη Βουλή, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός ερμήνευσε την ψήφο στη Χρυσή Αυγή ως μια αντίδραση στη βαθύτατη κρίση που έχει δημιουργήσει προβλήματα στον κοινωνικό ιστό. «Ποιος περίμενε το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, που έχασε στον πόλεμο 50.000 Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα συνταγματικό δικαστήριο θα μπορούσε να θέσει πλαίσιο δράσης των κομμάτων», ενώ παραδέχθηκε ότι «δράσεις της Χρυσής Αυγής κινούνται στα όρια της νομιμότητας, τα οποία κάποιες φορές παραβιάζει».

Για τις διαδηλώσεις, ανέφερε ότι «δεν μπορούν δέκα άτομα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας», ενώ από αναφέρθηκε και στην Ιερισσό, όπου σύμφωνα με τον ίδιο «ένα μέρος της κοινωνίας να κινείται εκτός νομιμότητας».

Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας και η ανοχή, λέγοντας πως «η τρομοκρατία μετά την "17 Νοέμβρη" άλλαξε ποιοτικά».

Τέλος ο υπουργός απεύθυνε έκκληση στους καθηγητές να μην κάνουν απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα