Δεν τα βρήκαν για τα ειδικά μισθολόγια, θα αποφασίσει η… τρόικα

Διυπουργική σύσκεψη χωρίς τελικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τα ειδικά μισθολόγια. Η σύσκεψη είχε εκ των προτέρων δύσκολη αποστολή, καθώς – σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες – η τρόικα έχει απορρίψει την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης να «υποκαταστήσει» τις φετινές περικοπές των ειδικών μισθολογίων με ισοδύναμες περικοπές δαπανών και να εφαρμοσθεί το μέτρο από το 2013.

Τελικά, η σύσκεψη – που κράτησε πάνω από δύο ώρες – ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Στη

σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Υπουργός που συμμετείχε, έδωσε το «στίγμα» της συνάντησης: «Είναι μια διαδικασία συνεχιζόμενη ενόψει της άφιξης της τρόικας για τη διαμόρφωση του τελικού πακέτου μέτρων».

Υπενθυμίζεται πως όλη η προσπάθεια γίνεται προκειμένου να προστατευθούν κυρίως οι αποδοχές των μάχιμων ένστολων, οι οποίες προβλεπόταν να περικοπούν το 2012 βάσει του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα