«Δεν είναι δουλειά του υπουργού να παραλαμβάνει λίστες»

Με αιχμές εναντίον του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου η κατάθεση του νυν, Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».  

«Δεν είναι δουλειά του υπουργού να παραλαμβάνει λίστες» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, με σαφή αποδέκτη της κατάθεσής του, τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέλαβε

τη λίστα.

Ο κ. υπουργός τόνισε: «Έχω ζητήσει τη λίστα από τον Γάλλο ομόλογό μου κ. Μοσκοβισί και να παραδοθεί στην υπηρεσία διεθνών σχέσεων του υπουργείου μας. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να παραλαμβάνει λίστες, κατά την άποψή μου».

Ακόμη, όπως αναφέρει το protothema.gr, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε την πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «οι λίστες είναι χρήσιμες για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημείωσε ότι το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών δεν του έχει απαντήσει εως αυτή την στιγμή στην επιστολή, με την οποία τους ζητά να στείλουν και πάλι τη γνήσια λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα