“Δεν αποκλείεται να ξεφύγει ο έλεγχος του Έμπολα”

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην πιθανότητα να ξεφύγει από τον έλεγχο ο ιός Έμπολα αναφέρθηκε ο Βέλγος καθηγητής Πέτερ Πιοτ, ο οποίος συμμετείχε το 1976 στην ανακάλυψη του ιού, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα “Λιμπερασιόν”, τονίζοντας πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η επιδημία “να ξεφύγει από τον έλεγχο”, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για “την εξαιρετική βραδύτητα” της απάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

“Ουδέποτε είχαμε γνωρίσει μια επιδημία τέτοιας έκτασης. Εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μια ‘τέλεια

καταιγίδα’ καθώς έχουν συγκεντρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει από τον έλεγχο”, ήταν τα λόγια του διακεκριμένου καθηγητή..

Όπως είναι γνωστό η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 1.500 ανθρώπους, “ξεσπάει σε χώρες όπου οι υπηρεσίες υγείας δεν λειτουργούν, καθώς έχουν καταστραφεί από δεκαετίες πολέμου. Επιπλέον, ο πληθυσμός είναι εξαιρετικά δύσπιστος έναντι των αρχών”, πρόσθεσε ο Βέλγος καθηγητής και κατέληξε: “Πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει με μια επιδημία όπως αυτή του Έμπολα αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη”.

Το άρθρο “Δεν αποκλείεται να ξεφύγει ο έλεγχος του Έμπολα” εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα