Δεκάδες άμαχοι νεκροί από συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 33 ήταν πολίτες και οι 16 αντάρτες, έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συγκρούσεις σε όλη τη Συρία, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο Χαλέπι, στον οδικό άξονα που συνδέει το Σαχούρ με το Μιντάν εντοπίστηκαν οι σοροί 31 ανθρώπων. Η περιοχή αυτή βρίσκεται πάνω στην "κόκκινη γραμμή" που χωρίζει τους αντάρτες από το στρατό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν δεχτεί σφαίρες, πιθανότατα από ελεύθερους σκοπευτές.

Στη Δαμασκό,

σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Μπαραμκέ από την οποία τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana έκανε λόγο μόνο για υλικές ζημιές από την έκρηξη.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στο Τζομπάρ, μια συνοικία στα ανατολικά της πρωτεύουσας ενώ αναφέρθηκαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην γειτονική περιοχή Ζαμάλκα. Το Sana μετέδωσε επίσης ότι ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην Οτάιμπε και την Άτρα, δύο κοινότητες στρατηγικής σημασίας που ελέγχουν την πρόσβαση στην ανατολική Δαμασκό.

Στα νότια του Χαλεπιού σημειώθηκαν μάχες στο Νάιραμπ και γύρω από δύο στρατιωτικά φυλάκια στο δρόμο που συνδέει την Αρίχα με το Σαρακέμπ. Στην περιοχή του Μπαμπουλίν ο στρατός κατάφερε να ανακαταλάβει δύο υψώματα και να εφοδιάσει δύο στρατόπεδα που βρίσκονται εδώ και έξι μήνες υπό πολιορκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα