Δείπνο Μυστηρίου στην Αθήνα με εσένα συνωμότη!

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Την προηγούμενη Πέμπτη βρέθηκα σε ένα υπέροχο χώρο και πήρα μέρος σε ένα δείπνο μυστηρίου... Κοριτσοπαρέα, πήγαμε για φαγητό στο πανέμορφο το “El Convento Del Arte”, το πρώην ElBandoneon (και Ενδορφίνη), το οποίο, φέτος, άνοιξε με την σύμπραξη των παλιών του οικοδεσποτών (ένα χορευτικό ζευγάρι του Τango) και της Πέμης Ζούνη.

Ένας μοναδικός χώρος, βγαλμένος, λες, από ταινία εποχής: κηροπήγια, ξύλινα τραπέζια, βαριές πολυθρόνες, πολυέλαιοι, στασίδια, μανουάλια, βελούδινες κουρτίνες, ξύλινη κάβα, αλλά και ρασοφόροι μεσαιωνικοί

καλόγεροι που σε σερβίρουν!

Το «Μοναστήρι της Τέχνης» φιλοξενεί, λοιπόν, εκείνους που έχουν κάτι να εξομολογηθούν. Μουσικοί τραγουδούν live, χορευτές μας μαγεύουν με tango και όχι μόνο, ακροβάτες, μάγοι και performers δείχνουν την ιερή τους τέχνη σε αυτό το υποβλητικό περιβάλλον!

(περισσότερα στο www.elconvento.gr ).

Βρες το δολοφόνο..

Ωστόσο, τις Πέμπτες και τις Κυριακές (μέχρι το τέλος του χρόνου), συμβαίνει κάτι που δεν έχουμε ξαναπαρακολουθήσει στην Ελλάδα!

Οι πελάτες μετατρέπονται σε μαφιόζους και συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν το μέλλον την Ελληνικής μαφίας!

Ναι, καλά διαβάσατε, o κορυφαίος μαφιόζος της Ελλάδας, Σταύρος ο “Βαρώνος”, οργανώνει μια άκρως μυστική συνάντηση μεταξύ των μεγαλύτερων μαφιόζων και νονών της νύχτας. Εσύ, ασφαλώς, δεν θα μπορούσες να λείψεις από αυτήν! Στόχος της συνάντησης είναι να υπογράψετε μια συμφωνία τιμής, με την οποία όλοι οι παράνομοι θα ενώνετε τις δυνάμεις σας ενάντια στη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Όμως, εκεί που όλα θα πηγαίνουν καλά, μια απρόσμενη επίσκεψη και ένας φόνος θα προκαλέσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις και θα χαλάσουν τα σχέδια του νονού της νύχτας. Ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί πριν το ανακαλύψει η αστυνομία.

Έτσι, καλείσαι εσύ να ανακρίνεις έναν-έναν τους (επιζώντες) αρχιμαφιόζους-ηθοποιούς και, αξιολογώντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία, να φτάσεις – αν τα καταφέρεις- στην λύση και στην αποκάλυψη του δολοφόνου.

Το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της διαδραστικότητας είναι έντονο και προκαλεί γέλιο και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Το μενού είναι συγκεκριμένο (βασισμένο στις διατροφικές συνήθειες των μοναχών και περιλαμβάνεται στην τιμή) κι έτσι μπορείς να έχεις όλη σου την προσοχή στο θεατρικό δρώμενο (αντί για τον κατάλογο) και άμεση επαφή με τους υπόπτους...

Εκτός από τον Σταύρο τον Βαρώνο, τον αρχιμαφιόζο, που ηγείται του μεγαλύτερου κυκλώματος παροχής προστασίας στην Ελλάδα και ειδικεύεται στους εκβιασμούς, θα έχεις έχεις την χαρά να ανακρίνεις και την Σίλα Καπόνε, εγγονή του περιβόητου Αλ Καπόνε, που όμως δεν πήρε τίποτα από τον εγκληματικό εγκέφαλο του παππού της, τον Φρεντερίκ τον Παριζιάνο, καταζητούμενο στην πατρίδα του, ο οποίος κατέχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα παράνομου τζόγου στην Ελλάδα, την Κοντέσσα, το κορίτσι του Βαρώνου, που ξεκίνησε ως απλή «υπάλληλος» σε οίκο ανοχής, αλλά σήμερα διοικεί αλυσίδα με οίκους ανοχής, αλλά και τον Μίκη τον Μπέμπη, τον νεαρότερο, σε ηλικία γκάνγκστερ, που εμπλέκεται με το νοθευμένο αλκοόλ και έχει βλέψεις για την ιεραρχία.

Εκτός, όμως, από τον υπόκοσμο, την εμφάνιση του θα κάνει και ο Παρασκευάς Γκέγκας, σκληροτράχηλος και αδέκαστος ντετέκτιβ που ξεσκεπάζει εγκληματίες με μεγάλη επιτυχία, αλλά έρχεται απρόσκλητος στη συνάντηση...

Τί θα συμβεί, ποιός θα δολοφονηθεί και προπάντων από ποιόν θα δολοφονηθεί; Ποιός είναι ο θύτης και ποιός ο συνεργός του; Αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψεις εσύ και η παρέα σου με την βοήθεια γρίφων και άλλων δεδομένων, τα οποία θα συλλέξεις από τις ανακρίσεις που θα κάνετε εσύ και όσοι κάθονται μαζί σου στο τραπέζι!!!

Τα δείπνα μυστηρίου είναι ένας τρόπος να δεις ένα ξεκαρδιστικό διαδραστικό θέατρο-παιχνίδι και συγχρόνως να διασκεδάσεις με την παρέα σου, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου με ξεχωριστό τρόπο, ή να εντυπωσιάσεις έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο-η.....

Η σύλληψη και το σενάριο είναι της Φιλιώς Λαζανά, η σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη, των AbOvo, και παίζουν:Β.Καβαλιεράτου, Αγγ. Καρυστινού, Φ. Παυλόπουλος, Χρ. Πίτσας, Μιχ.Φραγκιαδάκης, Γ.Σαρακατσάνης.

Κλείσε θέση στo [email protected] , 6943770690

ή στο www.vrestondolofono.gr όπου θα βρεις και όλες τις πληροφορίες.

Το menu συμπεριλαμβάνεται στην τιμή:

Από 1-5 άτομα: 25 ευρώ/άτομο, 6-9 άτομα:23 ευρώ, 10+ άτομα:20 ευρώ.

El Convento Del Arte,

Βιργινίας Μπενάκη 7,

(3’ από το Metro Μεταξουργείο, έξοδος προς Αχιλλέως)

Προσοχή:
Η παρουσία σου πρέπει να μείνει ΜΥΣΤΙΚΗ!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα