Δεύτερη αξιολόγηση και αβεβαιότητα για το χρέος ανησυχούν τον Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τη 2η αξιολόγηση την ώρα που η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Μπορεί στην επικαιρότητα να κυριαρχούν οι «κινήσεις» του Αλέξη Τσίπρα τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση, ωστόσο το πρωθυπουργικό επιτελείο «πονοκεφαλιάζει» η διαπραγμάτευση και οι στόχοι των Θεσμών.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να τελειώσει άμεσα

με τις αλλαγές που έχει δρομολογήσει για την Κουμουνδούρου προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά, ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα Τσίπρα στο δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «η αόριστη προτροπή κάντε τα μαθήματά σας και βλέπουμε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σηματοδοτώντας την κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας όσον αφορά στην υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης.

«Πυρετός» στην ομάδα διαπραγμάτευσης

Σε αυτό κλίμα τα κυβερνητικά στελέχη (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Κατρούγκαλος) που μετέχουν στην ομάδα διαπραγμάτευσης «επισκέφτηκαν» το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με κύριο θέμα τα εργασιακά.

«Περιμένουμε να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι θεσμοί. Εμείς έχουμε πει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας και ότι πάμε με βάση το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισαν κυβερνητικές πηγές. Το άλλο μεγάλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, με το κυβερνητικό στρατόπεδο να μελετά πρωτοβουλίες καθώς ποντάρει πολλά επ’ αυτού.

Το… βλέμμα σε Μέρκελ-Ολάντ
Η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποφύγει τις «σκληρές» απαιτήσεις των τεχνοκρατών των Θεσμών με έναν νέο γύρο πολιτικής διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, βολιδοσκοπούνται επαφές στο περιθώριο της επικείμενης ευρωπαϊκής Συνόδου με Μέρκελ και Ολάντ.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον δίδεται ιδιαίτερη σημασία στις κλιμακούμενες πιέσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον στο Βερολίνο για επίλυση του χρέους πριν τη λήξη της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο την ίδια ώρα πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση που βρεθεί μεταξύ των δύο, κατά Τσακαλώτο, ελεφάντων, να την πληρώσει η γαζέλα.

Το άρθρο Δεύτερη αξιολόγηση και αβεβαιότητα για το χρέος ανησυχούν τον Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα