Δ. Παπαδημούλης: «Εκτός πραγματικότητας τα περί συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ»

«Τα σενάρια για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απόφαση, πολύ περισσότερο συμφωνία για οποιαδήποτε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με τους οποίους οι διαφορές μας είναι πολλές και σημαντικές» δήλωσε ορθά-κοφτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε συνέντευξή του στον

ρ/σ «Στο κόκκινο» σχολίασε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κατασκευάζουν σενάρια με τη θεωρία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, με βασικό στόχο το ΣΥΡΙΖΑ».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι διεκδικούμε τη μέγιστη δυνατή ισχυροποίησή μας. Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος. Ωστόσο, ακόμη και αν την πετύχουμε θα επιδιώξουμε συμμαχίες εντός και εκτός Βουλής, αλλά με βάση το πρόγραμμα που θα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Αυτό σημαίνει ότι λέμε "ναι" σε ανοίγματα χωρίς ιδεολογικά στεγανά, αλλά για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης, υποστήριξε πως «η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τρίζει, έχει "χάσει" πολύ μέσα στο λαό και αντιμετωπίζει μια διαρκή εσωτερική φθορά».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην προτροπή της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για ανάληψη πρωτοβουλίας επαναπροσέγγισης με τη ΔΗΜΑΡ, είπε πως «κολλάει» και με σενάρια που μιλούν για άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενδεχομένως και με άλλο πρωθυπουργό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι όχι μόνο στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στην ιδέα να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή με "μαγειρέματα" ... μια κυβέρνηση Παπαδήμου no2 δεν τη θέλουμε, γιατί απλώς θα εφαρμόσει, με άλλη σύνθεση, την ίδια πολιτική», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα