Δ. Παπαδημούλης: Δεδομένος ο Σαμαράς για τους δανειστές μας

«Η θητεία Σαμαρά στο πρωθυπουργικό τιμόνι έχει οδηγήσει τους δανειστές μας να τον θεωρούν απολύτως δεδομένο και γι’ αυτό θα έχουμε νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο Κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει το εντεινόμενο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, «χρησιμοποιεί δύο μεθόδους: η μία είναι ότι δήθεν ο κ. Σαμαράς θα πήγαινε στις Βρυξέλλες για να κάνει μια σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση, ζητώντας πίστωση χρόνου, ένα είδος αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Αυτή η «φούσκα» μόλις έσκασε. Αποδεικνύεται μια ακόμη προπαγανδιστική απάτη, μια μαγική εικόνα».

Και συμπλήρωσε: «η δεύτερη μέθοδος, αποτυχημένη κι αυτή, είναι ότι χρησιμοποιεί την ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ως “μπαμπούλα” με λογικές του τύπου “δώστε κάτι παραπάνω, έστω χρόνο, γιατί αλλιώς έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ” κι επίσης τη δυναμική της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στην περίπτωση της τελευταίας δε, τους δείχνει το “τέρας”, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλλε κι ο ίδιος καθοριστικά. Κατά συνέπεια, όσοι θέλουν επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, “κούρεμα” του χρέους και έξοδο από το Μνημόνιο, ζητούν ουσιαστικά άλλη κυβέρνηση. Το Μνημόνιο θα φύγει αλλά μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά. Κι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα