Χρυσοχοϊδης: Ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες μόνο στην Αθήνα!

«Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε μια «σοκαριστική» εκτίμηση, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα

παράνομα περίπου ένα εκατομμύριο άτομα».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύθηκε «για τη δημιουργία κλειστών χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όπου θα υπάρχει στέγη, τροφή, άθληση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και λατρευτικοί χώροι για τους μετανάστες. Οι χώροι αυτοί θα έχουν διπλή περίφραξη».

Εν συνεχεία, όπως υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοϊδης, «μετά από δύο με τρεις μήνες οι παράνομοι μετανάστες θα φεύγουν από αυτούς τους χώρους με αεροπορικό εισιτήριο και χαρτζιλίκι αλλά με αποκλειστικό προορισμό την πατρίδα τους».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις διαμαρτυρίες κατοίκων κυρίως της επαρχίας για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας και αναρωτήθηκε «τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο, να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να φυλάσσονται με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ορατό το διάστημα επιστροφή τους στην πατρίδα».

«Σε πολύ μικρό διάστημα θα φύγουν όλοι οι πάγκοι παράνομων μικροπωλητών από τις γωνιές της πρωτεύουσας», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να συμπληρώσει, πως «η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη συνθήκη του Σέγκεν και κάτι τέτοιο θα σημάνει επιστροφή '70 και αυτό δεν αξίζει στη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα που υφίσταται αυτή τη βίαια υποβάθμιση».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπάρχει συνεργασία με την ΝΔ επί του θέματος, απάντησε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά να αντιμετωπιστεί το θέμα με τρόπο ανθρώπινο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα