Χρυσοχοΐδης: Το 40% της Ιόνιας Οδού έχει ολοκληρωθεί

Το εργοτάξιο της Πέρδικας. το οποίο είναι ένα από τα δέκα που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στα υπό κατασκευή τμήματα του οδικού άξονα, επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας σχετικά, πως το 40% των έργων στον αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, που θα συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, έχει ολοκληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιόνιας Οδού, ο χρόνος της διαδρομής Αντίρριο- Ιωάννινα,

θα μειωθεί κατά μία ώρα. Στο έργο απασχολούνται περίπου 2.000 εργαζόμενοι, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Υποδομών συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Πέρδικας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, σύσκεψη στην οποία εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης σημαντικών έργων για την Ήπειρο, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ο νέος λιμένας Ηγουμενίτσας και τα εγγειοβελτιωτικά έργα Άρτας.

Σε ό, τι αφορά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητάς του έχουν ολοκληρωθεί και πλέον υπάρχει η δυνατότητα πέντε μεγάλων αεροσκαφών τύπου Airbus A320. Μέσα στο 2015 θα είναι έτοιμο και το κτίριο του αεροσταθμού, έκτασης 3.500 τμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα