«Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα»

Με τόσα προβλήματα και τόση ανησυχία για την πορεία της χώρας και τις τύχες όλων των πολιτών δεν έχουμε καταλάβει ότι σιγά-σιγά οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και τους εορτασμούς που οι περισσότεροι ξεκινούν από την πρώτη του Δεκέμβρη.

 Υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, θα πραγματοποιηθεί η διπλή θεατρική παράσταση με τίτλο «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα», από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης»,

στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 9.30 και 11.00 το πρωί.

Με καλικάντζαρους, δρώμενα, κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και τον Άγιο Βασίλη από την Καππαδοκία, ο μαγικός Καλοντομάγος μας μεταφέρει στη χώρα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Για να ζήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά από την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων  όπως την ερμήνευσε ο λαός μας, με τραγούδια, χορούς και ξόρκια.  

Σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) Yπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και κ. Θωμάς Κινδύνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, υπογράμμισαν πως σκοπός τους είναι τα παιδιά να απολαύσουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό θέαμα στην περιοχή τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον ποσά, για να βλέπουν παραστάσεις σε περιοχές, ακόμα και εκτός κέντρου. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που διανύουμε με την τεράστια κρίση, που μαστίζει την κοινωνία μας, σε όλους τους τομείς, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και οι Μορφές Έκφρασης προωθούν την σωστή ψυχαγωγία και πνευματική ανάταση των παιδιών, διοργανώνοντας παραστάσεις για σχολεία, με ένα ιδιαίτερα χαμηλό εισιτήριο. 

 Η παράσταση θα δοθεί φέτος για 12η χρονιά και θα παρουσιαστεί από 12μελη θίασο, που απαρτίζεται από την Ομάδα Μορφές  Έκφρασης με την συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών).  Η μουσική της παράστασης είναι ζωντανή. Κείμενα : Ματίνα Τσιγκούνη. Σκηνοθεσία : Θωμάς Κινδύνης. Σκηνογραφία- Ενδυματολογία : Άννα- Σεβαστή Τζίμα.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-4179797 – 210-4967757 και στα τηλέφωνα των Μορφών Έκφρασης 210- 3464903 και 6951855704 με την κ. Έλενα Ορφανίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στηριχθεί από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία του δήμου Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα