Σεισμός παγίδευσε 34 ανθρακωρύχους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας σεισμός αποτέλεσε την αιτία για να παγιδευτούν 34 ανθρακωρύχοι, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν, σε στοές ανθρακωρυχείου στη Ζένιτσα της κεντρικής Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. «Από τους 56 ανθρακωρύχους που ήταν στο ορυχείο, οι 22 έχουν επιστρέψει στην επιφάνεια αλλά 34 είναι ακόμα στην πληγείσα περιοχή», είπε το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής του ορυχείου Εσάντ Τσίβιτς.

«Έχουμε επικοινωνία μαζί τους. Είναι μια χαρά και έχουν αρκετό καθαρό αέρα ώστε να

είναι σε θέση να περιμένουν την άφιξη των ομάδων διάσωσης» συμπλήρωσε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά, η διεύθυνση του ορυχείου έχει αναφέρει ότι οκτώ ανθρακωρύχοι ήταν παγιδευμένοι στις στοές.

Το επίκεντρο του σεισμού που ήταν μετρίου μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης), βρισκόταν 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σεράγεβο και προκάλεσε έκρηξη αερίου στο ορυχείο.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλές στοές να καταρρεύσουν και οι ομάδες διάσωσης άρχισαν μόλις αργά το βράδυ της Πέμπτης να σπάνε τους όγκους που φράζουν τη δίοδο για να οδηγηθούν προς τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους.

Οι εγκλωβισμένοι έχουν καταφέρει να μεταφερθούν σε μια στοά που δεν έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και βρίσκεται σε βάθος περίπου 600 μέτρων, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά. Δύο τραυματίες ανθρακωρύχοι νοσηλεύονται στη Ζένιτσα.

s

Το άρθρο Σεισμός παγίδευσε 34 ανθρακωρύχους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα