Χειροπέδες για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή ένας 30χρονος, ένας 59χρονος και μία 29χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Ο 30χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές εναντίον 37χρονου μοτοσικλετιστή, αστοχώντας. Ο 30χρονος επιχείρησε ξανά την Παρασκευή στη

Γλυφάδα να πυροβολήσει τον 37χρονο , ο οποίος όμως συνεπλάκη μαζί του, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να τραπεί σε φυγή και στη συνέχεια να συλληφθεί. Στην περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη η 29χρονη σύζυγός του, η οποία τον αναζητούσε προκειμένου να τον φυγαδεύσει.

Σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σημειώσεις με οδηγίες για την κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης, στην κατοχή του 59χρονου πατέρα του 30χρονου, βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, 66 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και τρεις συσκευές ασύρματης επικοινωνίας. Ακόμη, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα ΙΧΕ.

Ο 30χρονος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 14 ετών για ληστείες και είχε αποφυλακισθεί το 2010 με περιοριστικούς όρους. Ο 37χρονος είναι έγκλειστος στο κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, στο οποίο εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών για ληστείες χρηματαποστολών και ήταν εκτός φυλακής με άδεια εννέα ημερών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα