Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Ναϊρόμπι

Στο έλεγχο των αρχών βρίσκεται το εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι όπου δράστες το κατέλαβαν σκορπώντας το θάνατο. Σχεδόν όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ δύο από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν σήμερα (23/09) στην συνεχιζόμενη έφοδο του στρατού στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζόζεφ Όλε Λένκου, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για την κατάσταση, χωρίς να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ομήρων στο εμπορικό κέντρο.

«Έχουμε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ελέγχουμε όλους

τους ορόφους του εμπορικού κέντρου οι τρομοκράτες δεν μπορούν να διαφύγουν. Έχουμε αποκλείσει πλήρως το κτίριο». Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης προκάλεσαν την στήλη μαύρου καπνού που υψωνόταν πάνω από το Ουέστγκεϊτ, βάζοντας φωτιά σε στρώματα σε ένα σουπερμάρκετ για λόγους αντιπερισπασμού και σημείωσε ότι η φωτιά θα σβηστεί σύντομα.

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι της Κένυας καταγράφει βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας που απελευθερώθηκε έπειτα από πέντε ώρες μέσα από το mall.

Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος που τρέχει να κρυφτεί πανικόβλητος - Το δραματικό αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν τουλάχιστον 68 νεκροί και 175 τραυματίες.

Η δολοφονική επίθεση της οργάνωσης Σεμπάμπ, των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, φέρεται να πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες της Βρετανίδας 29χρονης Samantha Lewthwaite, της αποκαλούμενης «λευκής χήρας». Η Lewthwaite είναι κυρίαρχο στέλεχος της οργάνωσης και μητέρα τριών παιδιών και κόρη Βρετανού στρατιωτικού.

Η 29χρονη συμμετείχε και στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη «Mirror» η γυναίκα έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά μέσα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα