Χαρδούβελης: Η τρόικα έχει κάνει λάθη

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι «υπάρχει σύγκλιση αλλά πιέζουν για τον προϋπολογισμό. Παλεύουμε. Εχουν κάνει λάθη», τονίζοντας ότι «η τρόικα

δεν δίνει ποσό για το δημοσιονομικό κενό». Στην ερώτηση πότε επιστρέφει η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αν θέλει, μπορεί να έρθει σε μια ημέρα».

Στην ερώτηση αν έχει τεθεί ζήτημα παράτασης του προγράμματος για ένα έτος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν έχει υπάρξει τέτοια επίσημη θέση».

Η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί, όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει την Τετάρτη στις 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα