Χανιά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε πολίτες, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με αυτό τον τρόπο τα μέλη της αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 32χρονη δράστιδα, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας, απέσπασε από έναν 37χρονο ημεδαπό, με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχέσεις, το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, προφασιζόμενη απειλές κατά της ζωής της και των παιδιών της.

Επίσης,

μαζί με τον 36χρονο και τον 44χρονο, προσπάθησαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ από ακόμη ένα 37χρονο ημεδαπό, προφασιζόμενοι ότι θα καταβάλουν το ποσό αυτό σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποφύγουν οικονομικό έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο εκ των συλληφθέντων (32χρονης και 36χρονου), έχει σχηματισθεί επίσης ποινική δικογραφία για απάτη που διέπραξαν σε βάρος ημεδαπού, σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, από τον οποίο είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ με την ίδια μέθοδο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα