Χαϊκάλης: Δεν υπάρχει κυπριακή offshore, αλλά μία «ευρωπαϊκή εταιρεία»

Ως «δόλιο και συκοφαντικό» χαρακτήρισε το «σενάριο», όπως είπε» διασύνδεσής του με off shore εταιρία στην Κύπρο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «προσπάθεια που είχε σαν στόχο να πληγεί ο ίδιος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η απερχόμενη κυβέρνηση».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, ο κ. Χαϊκάλης υπογράμμισε

ότι έχει συνεργασία με την εν λόγω κυπριακή εταιρεία και δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης της, ούτε μέτοχός της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην Κύπρο δεν υπάρχουν πια off shore από το 2004, όταν έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν είμαι μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης της εταιρείας στην Κύπρο», υπογράμμισε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και παρέθεσε στοιχεία, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε είχε σχέση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρεία και σημείωσε ότι είχε υπογράψει συνεργασία με την εταιρεία για τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως εξήγησε, είχε «σχέση επ” αμοιβή ως πελάτης με κυπριακή εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα» ενώ διευκρίνισε ότι τα εισοδήματά του έχουν φορολογηθεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ότι δεν υπήρχαν κίνητρα φοροαπαλλαγής και φοροδιαφυγής, ενώ όπως επανέλαβε, δεν υπάρχει κυπριακή offshore, αλλά μία «ευρωπαϊκή εταιρεία» στην οποία είχε κάνει σύμβαση σαν πελάτης.

Υπενθυμίζεται ότι η κατοχή εξωχώριας εταιρείας αποκαλύφθηκε μετά από σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Λευτέρη Αυγενάκη, ήδη από τα τέλη Ιουλίου.

Μετά από ένα μήνα σιωπής ο κ. Χαϊκάλης φαίνεται να αναγνώρισε χθες ότι όντως κατέχει εξωχώρια εταιρεία, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είναι πλέον ανενεργή.

Keywords
Τυχαία Θέματα