Μπορούσε(η) και χωρίς Σπανούλη η Εθνική που «κατάπιε» την Τουρκία

Η Εθνική μας αγαπημένη και χωρίς τον αρχηγό της Βασίλη Σπανούλη έκανε το 3Χ3 απέναντι στην Τουρκία νικώντας με το εμφατικό 84-61.

Η παράδοση που τα τελευταία χρόνια είναι με το μέρος μας, αφού η Εθνική σε 51 αγώνες μετράει 30 νίκες, τελικά επιβεβαιώθηκε το ίδιο εύκολα όπως την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες πέρσι σε ένα φιλικό όπου η Ελλάδα κέρδισε εύκολα με 62-38 τους Τούρκους.

Τι κι αν δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη; Τι κι αν ο

Γιάννης Μπουρούσης ήταν εμπύρετος το πρωί; Η Εθνική με όπλο την άμυνα της έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στην «Μπονίφικα Αρένα» του Κόπερ, συντρίβοντας την Τουρκία με 84-61, για την τρίτη αγωνιστική του Δ΄ομίλου. Η Ελλάδα όχι μόνο εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παραμένοντας αήττητη μέχρι στιγμής, αλλά έθεσε εκτός συνέχειας του τουρνουά τους… γείτονες.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπουρούση (21π.), τον ακολούθησε ο Περπέρογλου, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Ζήση που μοίρασε 11 ασίστ.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η –επίσης αήττητη- Ιταλία την Κυριακή στις 18:45, ενώ η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στις 22:00 τη Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς, Γκιουλέρ, Μπατούκ, Ιλιασόβα, Ερντέν, Τσετίν, Σαβάς, Γκονλούμ, Αρσλάν, Ασίκ, Τούρκογλου.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας, Μπουρούσης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Ρενό Γκέλερ (Βέλγιο).

Η Βαθμολογία του Δ΄ομίλου

Ελλάδα 6

Ιταλία 6

Φινλανδία 5

Σουηδία 4

Ρωσία 3

Τουρκία 3

Keywords
Τυχαία Θέματα