«Αθεόφοβοι» τζιχαντιστές- Κρύβουν βόμβες σε παιδικά παιχνίδια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χειρότερους και από ζώα χαρακτήρισε ο συνταγματάρχης Nawzad Kamil Hassan τους τζιχαντιστές που δεν λυγίζουν ούτε μπροστά στον θάνατο μικρών παιδιών που δεν γνωρίζουν από μίση και πολέμους. Οι απάνθρωποι τζιχαντιστές, όσο νιώθουν την ήττα από τις ιρακινές δυνάμεις να πλησιάζει, τόσο περισσότερο σκληραίνουν τη στάση τους.

Μέσα σε παιχνίδια που είναι «όαση» στην φρίκη του πολέμου για τα μικρά παιδιά, το ισλαμικό κράτος έχει φροντίσει να κρύψει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένα αρκουδάκι ή ένα φορτηγάκι που δίνει στιγμές χαράς σε

ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι σκοτώνουν, ίσως κρύβει μέσα του το θάνατο.

Οι τζιχαντιστές είναι γνωστοί για τις αποκρουστικές τεχνικές και τα φρικαλέα σχέδια τους προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν. Μπροστά σε αυτή την ιδέα τους όμως, τα λόγια περιττεύουν.

Αυτοί και άλλοι κρυφοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί παρουσιάστηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που 40.000 στρατιώτες είναι ένα βήμα πριν περικυκλώσουν τη Μοσούλη και αποκόψουν το ισλαμικό κράτος από οποιαδήποτε βοήθεια.

Ο συνταγματάρχης Nawzad Kamil Hassan, μηχανικός με τις κουρδικές δυνάμεις, έχει σώσει αμέτρητους ανθρώπους από βέβαιο θάνατο αφού με τη μονάδα του έχουν καθαρίσει 50 τόνους εκρηκτικών. Αυτό που συγκλονίζει για ακόμα μία φορά, είναι οι 5 τόνοι εκρηκτικών που απομάκρυνε η ομάδα από σχολείο στην πόλη Sinjar, στα δυτικά της Μοσούλης.

Ο Nawzad, μιλώντας στον Observer είπε πως επέλεξαν παιχνίδια επειδή ξέρουν ότι δεν θα τα αγγίξουν οι μαχητές, αλλά τα παιδιά. «Δεν είναι καν ζώα. Είναι χειρότεροι από ζώα«, ήταν το σχόλιο του για τους βάρβαρους μαχητές του ισλαμικού κράτους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Allesandro Rota

Το άρθρο «Αθεόφοβοι» τζιχαντιστές- Κρύβουν βόμβες σε παιδικά παιχνίδια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα