Αυτούς «διώχνει» ο Τσίπρας!Πιο κοντά ο ανασχηματισμός λόγω δημοσκοπήσεων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την «ήττα» στη συγκρότηση του ΕΣΡ, τις νέες «σκληρές» απαιτήσεις των δανειστών στη δεύτερη αξιολόγηση και τα αποτελέσματα-σοκ των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Το ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας με τον ανασχηματισμό που αναμένεται, πλέον, από μέρα σε μέρα είναι μονόδρομος για τον, υπό πίεση, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ελπίζει να δώσει

νέα πνοή στο κυβερνητικό έργο με την προσθήκη νέων προσώπων και την αντικατάσταση άλλων που εκτιμάται ότι δεν τα… κατάφεραν στο υπουργείο τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας γράφει και σβήνει ονόματα κλεισμένος στο γραφείο του με ελάχιστα πρόσωπα να γνωρίζουν τις πραγματικές σκέψεις του για τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Αυτούς «αποκεφαλίζει» ο πρωθυπουργός

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, ο κ.Τσίπρας θα «διώξει» από την κυβέρνηση αναγκαστικά και πρωτοκλασάτα πολιτικά πρόσωπα. Σίγουροι προς την… έξοδο θεωρούνται ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Στα… αποδυτήρια θα βρεθούν και κυβερνητικά στελέχη των ΑΝΕΛ, αλλά αυτό έγκειται στη δικαιοδοσία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Ποιοι «γλιτώνουν» και ποιοι αλλάζουν υπουργείο

Δεν αναμένεται να φύγουν από τις θέσεις τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που αποτελεί συχνά συνδετικό κρίκο με τους δανειστές όπως και ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αμετακίνητοι λόγω της δεύτερης αξιολόγησης θεωρούνται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην ίδια υπουργική «καρέκλα» θα παραμείνουν με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Την ίδια ώρα είναι πολύ πιθανό ο Γιώργος Σταθάκης να μεταφερθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Οικονομίας.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νίκο Παππά

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δέχεται μαζικά τα πυρά της αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να «θυσιάσει» τον πιο στενό του συνεργάτη. Ωστόσο, ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα πορευτεί χωρίς το πολιτικό του alter ego και θα το αξιοποιήσει σε υπουργείο κρίσιμο για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Τα νέα πρόσωπα

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να βλέπουμε τον μέχρι τώρα διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Άγνωστο παραμένει σε ποια θέση θα βρεθεί η νυν «κυβερνητική φωνή» Όλγα Γεροβασίλη.

Σε υπουργική καρέκλα θα κάτσει και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, Έφη Αχτσιόγλου ενώ βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση του υφυπουργού με τις αρμοδιότητες για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Το άρθρο Αυτούς «διώχνει» ο Τσίπρας!Πιο κοντά ο ανασχηματισμός λόγω δημοσκοπήσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα