Αθανασιάδης: «Μας πείραξε όλους που χάσαμε τον ευρωπαϊκό στόχο»

Για τη μέχρι σήμερα πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και τις μελλοντικές προσδοκίες από την ομάδα, μίλησε ο νεαρός επιθετικός του «Δικεφάλου» Κλάους Αθανασιάδης. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η Ευρώπη ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει το καλοκαίρι και δεν μπορέσαμε να τον πετύχουμε».

Πιο αναλυτικά, ο Αθανασιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλαμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τέτοια

αποτελέσματα μας δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Υπάρχει και βαθμολογικό κέρδος, αφού με τους τρεις πόντους που πήραμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας.

»Το σημαντικότερο, όμως, είναι ναι αποκτήσουμε μια καλή διαφορά που θα είναι πολύ χρήσιμη όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

»Το σύστημα 4-3-3 το δουλεύουμε από την αρχή της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα δεδομένα. Το ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε είναι καθαρά θέμα προπονητή και εμείς θα προσπαθούμε κάθε φορά να το εφαρμόζουμε.

»Είναι θέμα δουλειάς, πίστης και επιμονής σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Δεν έρχεται τίποτα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε σημαίνει τίποτα αν πάμε καλά σε ένα παιχνίδι.

»Ο Κατσουράνης ποτελεί στήριγμα για πολλούς από τους νεαρούς. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με μεγάλη εμπειρία τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει... Είμαστε κάποια παιδιά που τον γνωρίζουμε από την εθνική και αυτό βοηθά και εμάς και εκείνον.

»Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος από τους βαθμούς που έχουμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

»Αυτό που θα αλλάζαμε όλοι, είναι η Ευρώπη. Ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει το καλοκαίρι και δεν μπορέσαμε να τον πετύχουμε. Μας έχει πειράξει όλους. Η δεύτερη θέση στη βαθμολογία και η διαφορά που έχουμε με τον Ολυμπιακό είναι κάτι θετικό και μακάρι από εδώ και στο εξής να βελτιωθούμε.

»Γνώριζα ότι στα τελειώματα χρειάζομαι δουλειά και δουλεύω πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα στη προπόνηση προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό το τομέα, και χαίρομαι όταν βγαίνει και στα παιχνίδια.

»Από το 2012 κρατώ την ευρωπαϊκή μας παρουσία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι και για εμάς τους παίκτες και για την ιστορία του ΠΑΟΚ.

»Θα ήθελα το 2013 να έρθει ένας τίτλος. Το χρειαζόμαστε πολύ και εμείς και ο κόσμος.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθανασιάδης, Μας,athanasiadis, mas