Ατελέσφορο το Euroworking group- Παρατείνεται η αγωνία για την ελληνική οικονομία

Δίχως θετική ή αρνητική εξέλιξη ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking group, με τους τεχνικούς συμβούλους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης να ενημερώνονται για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Αν και υπήρχε η διαπίστωση ότι υπάρχει βελτίωση στον τρόπο που εξελίσσονται οι συζητήσεις, σημειώθηκαν διαφορές που αφορούν κατά κύριο λόγο στα στοιχεία που παρουσιάζει η Ελλάδα

αναφορικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, τις οποίες η πλευρά των εταίρων βρίσκει ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία που ακολουθείται στις συζητήσεις και πως αυτή πρέπει να αλλάξει. Παράλληλα, κρίνεται ως ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό το γεγονός ότι διαιρούνται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξέλλες, καθώς είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, τη στιγμή που οι συζητήσεις, έτσι και αλλιώς, είναι ιδιαίτερα περίπλοκες. «Δεν έχει νόημα να προσθέτουμε νέα εμπόδια», έλεγε Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των συζητήσεων.

Πάντως, διαμηνύθηκε στον Έλληνα εκπρόσωπο στο Euroworking group, κ. Θεοχαράκη, ότι αν οι συζητήσεις συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ούτε στο επόμενο Εurogroup στις 11 Μαΐου. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των θεσμών συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στο Παρίσι.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα