Σύλληψη Γαλλοαλγερινού στο Παρίσι με την κατηγορία ότι προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις

Για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι, ένας 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος τόνισε ότι η τρομοκρατική απειλή και ότι ο νεαρός σχεδίαζε να κάνει επίθεση σε μια ή δύο εκκλησίες.

«Οι τρομοκράτες βάζουν στόχο τη Γαλλία

για να μας διχάσουν και η απάντηση πρέπει να είναι η συσπείρωση, η ενότητα και μια πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα», είπε στις δηλώσεις του για το θέμα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος τόνισε ότι την απάντηση έδωσαν τα εκατομμύρια των Γάλλων που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.

Ο Γαλλο-αλγερινός, φοιτητής πληροφορικής, ήταν γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για την «πρόθεσή του να ταξιδέψει στη Συρία» προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών. Η αστυνομία εντόπισε στο όχημά του και στην κατοικία του στο νότιο Παρίσι «οπλοστάσιο από πολεμικά όπλα, περίστροφα, πολεμοφόδια, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό», δήλωσε ο Καζνέβ στους δημοσιογράφους. Ο άνδρας «φέρεται επίσης να εμπλέκεται στη δολοφονία μίας 32χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο την Κυριακή στη Βιλζουίφ, κοντά στην πρωτεύουσα, πρόσθεσε.

Πηγή: Ημερησία

Keywords
Τυχαία Θέματα