Ασύλληπτη τραγωδία την Πρωτοχρονιά στην Κρήτη με αγγελούδι 28 ημερών – Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέλαβαν το βρέφος νεκρό

«Πάγωσε» όλη η Κρήτη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός βρέφους, μόλις 28 ημερών, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Θρήνος και οργή επικρατούν για το αγγελούδι που ξεψύχησε πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Την ώρα που στην Ελλάδα γιορτάζαμε την άφιξη του 2016, η ζωή έδειξε με το πιο

σκληρό της πρόσωπο, πως κάποια παιδιά είναι δυστυχώς ενός κατώτερου Θεού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος το παρέλαβαν οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και διαπίστωσαν ουσιαστικά το θάνατό του, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το μικρό αγγελούδι ήταν παιδί τοξικομανών και πιθανότατα η μητέρα του έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατά τη διάρκεια της κύησης.

Μάλιστα, πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν πως όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν εμφανή τα σημάδια στερητικού συνδρόμου από τη χρήση της μητέρας του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του. Ωστόσο, αυτή την πληροφορία η αστυνομία που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν την επιβεβαιώνει αλλά δεν τη διαψεύδει κιόλας.

Ωστόσο, ήδη πραγματοποιεί έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν το βρέφος στο θάνατο.

Πάντως, επειδή η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή αναμένεται εκτάκτως μέχρι το Σάββατο το πρωί να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του νεκρού μωρού έτσι ώστε να πέσει φως στην υπόθεση. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η σορός του βρέφους να μεταφερθεί στην Αθήνα για τη νεκροψία – νεκροτομή.
Το δραματικό περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά το σοκ από τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας έπειτα από μια επέμβαση ρουτίνας στην οποία υποβλήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο. Το παιδί εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να του αφαιρεθούν «κρεατάκια». Μετά την χειρουργική επέμβαση ωστόσο, η 4χρονη παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να «σβήσει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η Μελίνα Παρασχάκη εισήχθη για αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο «Βενιζέλειο» το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00. Αίφνης και για τις επόμενες 22 ώρες της ζωής της η μικρή Μελίνα βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» αναφέρεται στη ανακοίνωση των νοσοκομείων. Ωστόσο, «περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της». Ο βρογχόσπασμος προκάλεσε την ανακοπή της 4χρονης.

Keywords
Τυχαία Θέματα