Αστυνομικίνα «δόλωμα» πέρασε χειροπέδες σε μέλος σπείρας απατεώνων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γυναίκα-αστυνομικός, υποδύθηκε τη μητέρα, η κόρη της οποίας δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και από την οποία οι απατεώνες ζητούσαν χρήματα να «καλύψουν» την υπόθεση.

Η αστυνομικίνα, πήρε τη θέση του υποψήφιου θύματος και πήγε στο ραντεβού, που είχε στήσει η συμμορία για να αρπάξει 2.000 ευρώ. Εκεί, εμφανίστηκε ο… εισπράκτορας του κυκλώματος ένας 24χρονος Βούλγαρος, ο οποίος αντί για τα ευρώ, αντίκρισε τις χειροπέδες!

Με αυτή τη σύλληψη,

εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τριάντα οκτώ απόπειρες απάτης και μία που δυστυχώς έγινε και οι οποίες εκδηλώθηκαν από τις 19-10-2016 έως τις 21-10-2016.

Από την αστυνομία αναζητούνται ακόμη τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ήταν… επιφορτισμένα με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη των τόπων παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες .

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης σύλληψης του Βούλγαρου, βραδινές ώρες αλλοδαπή γυναίκα-μέλος της ομάδας τηλεφώνησε σε 62χρονη στην Κοζάνη και την «πληροφόρησε» ότι η κόρη της είχε εμπλακεί, με υπαιτιότητά της, σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Προκειμένου, της είπε, να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζήτησε το ποσό των 4.000 ευρώ. Η 62χρονη, όμως δεν το… έχαψε. Ενημέρωσε την Αστυνομία.

Αντί αντί τη γυναίκας, εμφανίστηκε γυναίκα αστυνομικός, ενώ στο σημείο για την παραλαβή των χρημάτων εμφανίστηκε ο 24χρονος από τη Βουλγαρία. Αστυνομικοί επιτηρούσαν το σημείο και βοήθησαν τη συνάδελφό τους «δόλωμα» να του περάσουν χειροπέδες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι 24χρονος κατάφερε με την ίδια μέθοδο να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από 79χρονο ημεδαπό στην Κοζάνη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, συνολικά με τριάντα εννέα ηλικιωμένα άτομα, αποσκοπώντας σε χιλιάδες ευρώ!

Μέλος της εγκληματικής ομάδας προσποιούμενο τον αστυνομικό, επικοινωνούσε τηλεφωνικά, με υποψήφια θύματα, λέγοντας ότι δήθεν οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (εγγονός, γιος ή κόρη) είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου παιδιού .

Σημειώνεται ότι στις 38 περιπτώσεις, οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντελήφθησαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών, οι οποίες ξεκινούσαν από το ποσό των 50.000 ευρώ!

Το άρθρο Αστυνομικίνα «δόλωμα» πέρασε χειροπέδες σε μέλος σπείρας απατεώνων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα