Εκ νέου παραπομπή σε δίκη για Παπαγεωργόπουλο-Λεμούσια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε δίκη παραπέμπονται εκ νέου ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Αυτή τη φορά παραπέμπονται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17.9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου στο διάστημα 1999-2007.

Το Συμβούλιο Εφετών

παραπέμπει Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν άλλες δύο δίκες: η μία για την υπεξαίρεση του τεράστιου αυτού ποσού και η δεύτερη για το σκάνδαλο της “Πάγιας Προκαταβολής”.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, γίνεται αναφορά στον Παναγιώτη Σαξώνη, πρώην δημοτικό ταμία και φυσικό αυτουργό της υπεξαίρεσης, ο οποίος απέδιδε το 90% στον Λεμούσια, κρατώντας το 10% για τον εαυτό του, ενώ στη συνέχεια ο Λεμούσιας μοιραζόταν το ποσό με τον Παπαγεωργόπουλο.

Το σκεπτικό αυτό, είχε οδηγήσει στην καταδίκη των τριών εμπλεκομένων σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, με την μόνη που εκτίεται να είναι αυτή του Σαξώνη, καθώς ο Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος και ο Λεμούσιας υπό όρους έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα ένοχοι για την υπεξαίρεση, καθώς και οι δύο έχουν καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.

Το άρθρο Εκ νέου παραπομπή σε δίκη για Παπαγεωργόπουλο-Λεμούσια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα