«Αστακός» η Αθήνα για την πορεία του Πολυτεχνείου-Επιστρατεύονται 7.000 αστυνομικοί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Μπορεί ο Μπάρακ Ομπάμα να έφυγε αλλά τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι πρωτοφανή, καθώς περιλαμβάνουν την επιστράτευση 7.000 αστυνομικών, ενώ εμπλέκεται και η αντιτρομοκρατική καθώς υπάρχει φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας

Στα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας εμπλέκεται

σχεδόν το σύνολο της αστυνομίας, καθώς εκτιμάται ως ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια τρομοκρατική ενέργεια ενώ φόβοι εκφράζονται για την πιθανή κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων ώστε να χρησιμοποιηθούν ως «ορμητήρια» για τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Σε αυτό το πλαίσιο ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει την διακριτική επιτήρηση των συγκεντρώσεων και της πορείας όπως και την περιορισμένη χρήση χημικών αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Παράλληλα έχει εκπονηθεί και ειδικό σχέδιο προστασίας της Βουλής καθώς θεωρείται πως αυτή θα αποτελέσει το κέντρο των διαμαρτυριών σήμερα. Εξάλλου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε η επιστράτευση 7.000 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν εντολή να παρέμβουν δυναμικά μόνο σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας

Από τους 7.000 αστυνομικούς, οι 2.000 θα είναι ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, ενώ θα βρίσκεται στους δρόμους σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζ». όπως και εκατοντάδες μέλη της Ασφάλειας. Επιπλέον νευραλγικό ρόλο θα διαδραματίσει και η Πυροσβεστική καθώς θα συμμετάσχει στα μέτρα ασφαλείας με οχήματα και προσωπικό.

Ενώ θα αξιοποιηθούν και οι κάμερες της τροχαίας σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να γίνουν εγκαίρως αντιληπτές ύποπτες κινήσεις από την πλευρά των διαδηλωτών. Παράλληλα υπάρχει ειδικό σχέδιο φύλαξης του Πολυτεχνείου, της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Βουλής, και των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον υπάρχει ειδική μέριμνα για την φύλαξη της περιοχής του Πολυτεχνείου από την ώρα που θα κλείσουν οι πύλες και μετά.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας θα ισχύσουν τα εξής :

«Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Τετάρτη 16/11/2016 έως την Πέμπτη 17/11/2016.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Το άρθρο «Αστακός» η Αθήνα για την πορεία του Πολυτεχνείου-Επιστρατεύονται 7.000 αστυνομικοί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα