Έρευνα: Οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν «εδώ και τώρα» από την Ε.Ε.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για την Ευρώπη οι Βρετανοί πολίτες και επιθυμούν να εγκαταλείψουν γρήγορα την «αγκαλιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από την εταιρεία NatCen, οι πολίτες της χώρας δεν βλέπουν συμφέροντα από την θέση τους στην ενότητα και ζητούν στην πλειοψηφία τους την άμεση αποσύνδεση τους. Οι συνέπειες της απόσχισής της από την ΕΕ, όπως «προειδοποιούσαν» από την Ένωση, πρόκειται να επιφέρει

δραματικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, τόσο για τους Βρετανούς πολίτες εντός και εκτός της χώρας, όσο και για οποιονδήποτε εργάζεται ή ζει εκεί. Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να τους τρομάζει.

Η πλειοψηφία των Βρετανών επιμένει στην απομάκρυνση από την Ευρώπη σε ποσοστό μάλιστα 70%. Καλεί δε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να προχωρήσει στο λεγόμενο «σκληρό Brexit» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όσο για τα σχέδια της Κομισιόν περί ελέγχου των συνόρων και διεξαγωγής του εμπορίου, η πρωθυπουργός δέχεται «πιέσεις» από τον λαό ώστε να απορρίψει κάθε πρόταση. Με την επιστροφή όμως των κανόνων για την άδεια εργασίας που ισχύουν στη Βρετανία, αν συμβεί κάτι τέτοιο, το πρόβλημα με τους μετανάστες στη «Γηραιά Αλβιώνα» θα είναι μεγάλο.

Όσο για τους πολίτες της Ευρώπης που ζουν, εργάζονται ή φοιτούν στη Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν προγραμματίσει την ζωή τους σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, οι Βρετανοί σε ποσοστό 86%, κρίνουν αναγκαίο να μην υπάρξει αλλαγή. Οποιαδήποτε «ενόχληση» στο καθεστώς παραμονής των ξένων πολιτών στη χώρα, θα επιφέρει τεράστια αναστάτωση στον προγραμματισμό τους. Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν την καθοριστική συμβολή των Ευρωπαίων στην οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας, μέσω της ένταξης τους στο εγχώριο σύστημα.

Απόλυτοι και κάθετοι είναι όμως οι Βρετανοί σχεδόν ολόκληρης της χώρας στα ζητήματα του εμπορικού κλάδου. Το τεράστιο ποσοστό του 90% των Βρετανών ζητά «την ολοκληρωτική απεμπλοκή του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. σε επίπεδο εμπορίου». Οι πολίτες της χώρας είναι πεπεισμένοι πως οι κανόνες που η Κομισιόν επιχειρεί να επιβάλει, όχι μόνο δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά οι πολλοί περιορισμοί πιθανόν να πλήξουν την οικονομία της.

Το άρθρο Έρευνα: Οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν «εδώ και τώρα» από την Ε.Ε. εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα