Ασέλγησε σε τουλάχιστον τέσσερα παιδιά

Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά υπήρξαν θύματα του προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας, Δημήτρη Λιγομένου, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδικών, ενώ η αστυνομία εκφράζει την ανησυχία της ότι ο αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύμα του 57χρονου είναι μεγαλύτερος.

Μετά από καταγγελίες τεσσάρων παικτών, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του προπονητή το πρωί της Κυριακής μπροστά από τα γραφεία του συλλόγου

Πήγασου Πατησίων στην οδό Δαιμονογιάννη και λίγο προτού η ομάδα αναχωρήσει για παιχνίδι που έδινε για την Γ' ερασιτεχνική κατηγορία της Αθήνας.

Όλα άρχισαν όταν ένα από τα παιδιά εκδήλωσε την προθυμία να σταματήσει τις προπονήσεις με ΑΟ Πήγασου, γεγονός που κίνησε τις υποψίες στους γονείς του καθώς ήταν ένα παιδί που «ζούσε για να κλωτσάει την μπάλα».

Μετά από πιέσεις των γονιών του, το παιδί αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που δεν ήθελε να πηγαίνει στο σωματείο του Λιγομένου, κάτι που αποτέλεσε μόνο την αρχή καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες.

Ο 57χρονος προπονητής έκανε τα ανήλικα παιδιά της ομάδας του να τον εμπιστευτούν και στη συνέχεια υποσχόταν στα «θύματά» του πως θα τους βοηθούσε να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, πως είχε γνωριμίες σε σημαντικούς συλλόγους. Σε αρκετές περιπτώσεις τους υποσχόταν πως θα έπαιζαν βασικοί στην ομάδα και θα τους πρόσεχαν σκάουτερ που εκείνος θα είχε φροντίσει να καλέσει, ενώ σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις όπου πλήρωνε τα παιδάκια για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Ο προπονητής οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα