«Ασέλγησαν» στα χρήματα και στη μνήμη των νεκρών στα Τέμπη

Ποσό μεγαλύτερο από 1,3 εκατ. ευρώ κατηγορούνται πως υπεξαίρεσαν από τα δημοτικά ταμεία κατά τη χρονική περίοδο 2003-2006, ο πρώην δήμαρχος του Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου και οι οποίοι παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Οι εν λόγω κατηγορούμενοι, υπεξαίρεσαν, μεταξύ των άλλων, και ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο είχε δοθεί ως επιχορήγηση

από τον ΟΠΑΠ, με σκοπό την κατασκευή και τη βελτίωση αθλητικών έργων στην περιοχή για να τιμηθεί η μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ ακόμη 100.000 ευρώ, που προορίζονταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα, δεν δόθηκαν στον εργολάβο.

Ο πρώην δήμαρχος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Ο κατηγορούμενος δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφότου κατέβαλε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα