Ελληνική πρωτιά στη ζαχαροπλαστική

Κοιτάζοντάς τον άνετα παραφράζεις τον τίτλο της ταινίας «Ωραίος ως Έλλην» με το «Ωραίος ως ζαχαροπλάστης». Όμως ο Γιώργος Μπαχτής εκτός από όμορφος είναι και σούπερ ταλαντούχος.

Όπως μας ενημερώνει το Athens Voice, πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Global Chefs Challenge και έτσι απέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο. Εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza

(ανήκει στην ομάδα του executive chef patissier Τάσου Ζησόπουλου), ετοίμασε ένα γλυκό «νέας ελληνικής ζαχαροπλαστικής» με θέμα το φιστίκι Αιγίνης, που είχε μάλιστα όνομα «Ταξίδι στην χώρα του φιστικιού».

Κριτές ήταν διεθνείς αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Koklic Srecko από την Σλοβενία και ο Domenico Maggi από την Ιταλία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της HO.RE.CA 2013, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Νορβηγία μέσα στο 2014.

Τα γλυκά του μπορούμε να γευτούμε στο εστιατόριο The Parliament και στο Café Plaza Lounge του NJV Athens Plaza στη πλατεία Συντάγματος. (Και φανταζόμαστε πως θα ακουστεί πολλές φορές η φράση «Μπορεί να έρθει ο σεφ να του δώσω συγχαρητήρια;»).

Keywords
Τυχαία Θέματα