Αρνητική η Μ. Φέκτερ σε νέο «κούρεμα»

Δε συναινεί σε νέα διάθεση επιπλέον πόρων για την Ελλάδα και σε μια νέα διαγραφή του δημοσίου χρέους, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Σε δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα, στο περιθώριο του «9ου Οικονομικού Φόρουμ Βιέννης», επανέλαβε τη θέση της.

«Έχουμε καταστήσει τελείως σαφές, ότι η Ελλάδα

δεν μπορεί να αναμένει από εμάς ούτε επιπλέον χρήματα, ούτε και μια διαγραφή χρέους από δημόσιους πιστωτές», τόνισε χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Στην ομιλία της, η κ. Φέκτερ επισήμανε πως πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μια «ισχυρότερη Ευρώπη» και ότι άλλες χώρες που σήμερα δεν έχουν το ευρώ θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό.

«Τη στιγμή αυτή επιδιώκεται η σταθεροποίηση ολόκληρης της Ευρώπης, ωστόσο η ολοκλήρωση προχωρά πολύ δύσκολα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, ως κοινότητα αλληλεγγύης, η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά όλους όσοι έχουν δυσκολίες στο πλαίσιο της κρίσης χρέους, για παράδειγμα τις τράπεζες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών τέλος θεωρεί πως ο δρόμος για μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση είναι δύσκολος για τον λόγο ότι θα πρέπει σε πολιτικό επίπεδο να ξεπεραστούν οι «εθνικοί εγωισμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα