Εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής

Με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως άλλωστε συνηθίζεται από την κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διάταξη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και διατάξεις σε άλλους τομείς.

Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους της Βουλής, ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, εφαρμόζονται

οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων.

Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις.

Οι διατάξεις της παραγράφου έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα