Άρχισε να κινείται προς Ουκρανία η αυτοκινητοπομπή με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πλησιάζουν στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια και τα οποία βρίσκονταν εδώ και αρκετές ημέρες καθηλωμένα στα σύνορα των δύο χωρών. Την είδηση του μερικού ξεμπλοκαρίσματος της αυτοκινητοπομπής μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του πρακτορείου, τα φορτηγά μετακινήθηκαν σε μία περιοχή που βρίσκεται ενδιάμεσα στα σύνορα των δύο χωρών προς την ουκρανική

πλευρά.

Το Reuters μεταδίδει ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν πέρασαν και τα σύνορα με την Ουκρανία ή εάν σταμάτησαν στο τελευταίο ουκρανικό συνοριακό φυλάκιο. Όπως είναι γνωστό το ρωσικό κονβόι βρισκόταν στα σύνορα με την Ουκρανία εδώ και μία εβδομάδα, εξαιτίας της ουκρανικής ανησυχίας ότι η ρωσική αυτοκινητοπομπή θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «Δούρειο Ίππο» που θα μετέφερε στρατιωτικό υλικό στους αυτονομιστές.

Η Μόσχα αρνείται τις ουκρανικές κατηγορίες και δηλώνει ότι επιθυμεί να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας, όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σφοδρές μάχες.

Κίεβο και Μόσχα είχαν συμφωνήσει στην επιθεώρηση του φορτίου, αλλά έμενε να επιλυθεί το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των φορτηγών.

Το άρθρο Άρχισε να κινείται προς Ουκρανία η αυτοκινητοπομπή με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα