ΟΛΜΕ: Θρασύδειλη επίθεση ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Σχολείο Μεταναστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τη «θρασύδειλη», όπως τη χαρακτήρισε, «επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» κατά του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ΟΛΜΕ.

«Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών επέλεξαν την 70ή επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς για να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, όπως και

το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά. Ο συμβολισμός αυτής της επιλογής τους επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο την εκλεκτική συγγένεια της «Χρυσής Αυγής» με τους προδότες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί την περίοδο της κατοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Αναφερόμενη στο έργο του σχολείου μεταναστών η ΟΛΜΕ σχολιάζει ότι δραστηριοποιείται εδώ και μία δεκαετία «με την ακούραστη εθελοντική εργασία δεκάδων εκπαιδευτικών και συνεργατών του, έχει αναδειχθεί σε ένα υποδειγματικό εργαστήρι αλληλεγγύης, παιδείας και πολιτισμού».

Η ΟΛΜΕ διαμηνύει στους «θλιβερούς θιασώτες των μεγαλύτερων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» ότι «η ρατσιστική υστερία, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία της νεοναζιστικής συμμορίας δεν θα περάσουν. Ιδίως στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και της Αντίστασης, τέτοια μορφώματα έχουν απέναντί τους ένα παλλαϊκό μέτωπο που δε θα αφήσει τόπο για κανένα φασιστικό κατάλοιπο».

Κλείνοντας, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την εκτίμηση, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του κλάδου στο Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, όπως και σε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και του εκμεταλλευτικού συστήματος που την γεννά για μια χωρίς κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, ανισότητα και εκμετάλλευση».

Το άρθρο ΟΛΜΕ: Θρασύδειλη επίθεση ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Σχολείο Μεταναστών εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα