Άρχισαν σήμερα οι εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα

Από σήμερα μέχρι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, και το κοινό θα επωφεληθεί με εκπτώσεις από 20-50% για τις ηλεκτρονικές αγορές του.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου Greca, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς σχολίασε σχετικά ότι «υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επέκτασης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

αφού τα έσοδα από αυτό μόλις και μετά βίας ξεπερνούν το 1% του ΑΕΠ ( ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) της χώρας, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το ποσοστό αγγίζει το 4% του ΑΕΠ».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός δήλωσε ότι /το νομικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να εξομοιωθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, προσφέροντας κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους καταναλωτές. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα φροντίσει η χώρα μας με την ανάληψη της Ευρωπαϊκής προεδρίας τον Ιανουάριο του 2014».

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου Νίκος Γουλής επεσήμανε ότι «με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου οι τιμές συμπιέζονται προς τα κάτω προς όφελος των καταναλωτών».

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, που ανήκουν κυρίως σε νέους ανθρώπους, το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και βάσει των στοιχείων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών φέτος το 35% των χρηστών του Internet θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια διαδικτυακή αγορά, ενώ πέρυσι αυτό το ποσοστό ήταν περίπου στο 26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα