Αποσύρθηκε το άρθρο για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε την «προσωρινή» απόσυρση του άρθρου 108 που δίνει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όπως είπε «η διάταξη θα αναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί από τον αρμόδιο υπουργό».

Σημειώνεται ότι το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου προέβλεπε ότι οι απολυμένοι της

ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με τα όσα ίσχυαν προ μνημονίου και όχι με τον νόμο που επιβάλλει πλαφόν 15.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά θα σήμαινε, πως το κόστος των αποζημιώσεων, που είχε αρχικά προϋπολογιστεί σε 40 εκατ. ευρώ, με την άρση του πλαφόν βάσει του άρθρου 108, το συνολικό ποσό για τις αποζημιώσεις θα εκτοξευόταν στα 120 εκ. ευρώ.

Επί του θέματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την απόσυρση της διάταξης, λέγοντας πως «εμείς που στηρίζουμε και έχουμε ψηφίσει να κοπούνε οι συντάξεις του ΟΓΑ, δεν δίνουμε 80 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις» και χαρακτήρισε την ΠΟΣΠΕΡΤ «σωματείο του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συνέλεγαν υπογραφές για την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνης Τζαμτζής, που είπε: «Το άρθρο που δίνει 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τους απολυμένους της ΕΡΤ ως αποζημιώσεις δεν θα περάσει. Σας το λέω να το ξέρετε!».

Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, πήρε το λόγο επ' αυτού και τόνισε: «Τέτοιο κακόγουστο θέατρο δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Ο υπουργός Οικονομικών παίζει άθλια παιχνίδια παζαριών μαζί με την Κ.Ο. της ΝΔ πάνω σε απολυμένους ανθρώπους. Απολύσατε μέσα σε μία νύχτα 2.500 ανθρώπους. Χαίρεστε τώρα που τους κόβετε και την αποζημίωση. Αν είναι δυνατόν! Τέτοια εκδικητικότητα δεν έχω ξαναδεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα