Απορρίφθηκε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης του Α. Τσοχατζόπουλου – Ένταση κατά την ακρόαση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

«Απορρίπτετε για τρίτη φορά; Μπράβο σας!», ήταν η άμεση αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο

Α. Τσοχατζόπουλος ζητούσε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας αλλά και επειδή όπως ισχυρίζεται διατρέχει κίνδυνο μέσα στη φυλακή.

Ένταση ανάμεσα σε Τσοχατζόπουλο και δικηγόρο

Ένταση επικράτησε μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και δικηγόρου πολιτικής αγωγής κατά την έναρξη της διαδικασίας. Διαβάστε παρακάτω τους διαλόγους που έγιναν κατά την ακρόαση.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: «Μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίαση ο κ.Τσοχατζοπουλος και η σύζυγός του μας επιτέθηκαν. Υπήρξε άμεσος κίνδυνος συμπλοκής με τον έτερο συνήγορο πολιτικής αγωγής. Οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Τσοχατζόπουλου παρακολουθούσαν και κανένας δεν παρενέβη. Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ένας κρατούμενος χωρίς χειροπέδες εκτός δικαστηρίου. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος πολιτικής αγωγής κα. Ουρανία Μενδρινού.
Α. Τσοχατζόπουλος: Αμέσως θα σας κάνω μήνυση. Ντροπή σας να λέτε τόσα ψέματα στο δικαστήριο! Να εγκαταλείψετε τη θέση της πολιτικής αγωγής αμέσως!
Πρόεδρος: Το δικαστήριο είναι αρμόδιο για όσα γίνονται εντός της αίθουσας, εφόσον κάτι γίνεται εκτός πρεπει να απευθυνθείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Βλέπετε ότι δεχόμαστε επίθεση και εντός της αίθουσας!
Πρόεδρος: Να είσαστε σεμνοί και ευγενικοί!

Η απολογία της λογίστριας

Ακολούθως, απολογήθηκε η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Αρνήθηκε την κατηγορία του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζει, ισχυριζόμενη τα εξής: «Δεν μπορούσα να σκεφτώ αυτά τα πράγματα ακόμα και όταν ο Ζήγρας άφηνε υπόνοιες ότι πίσω από τις εταιρείες βρισκόταν ο Τσοχατζόπουλος. Έμεινα τέσσερα χρόνια στη φυλακή για αυτήν την ιστορία. Δεν έζησα πολυτελή ζωή εγώ. Ουδέποτε έλαβα χρηματικό ποσό από τον κ. Τσοχατζόπουλου και τον κ. Ζήγρα πέραν των λογιστικών υπηρεσιών που τους προσέφερα. Έντεκα υπουργούς είχα πελάτες ποτέ δε ζήτησα μία χάρη».

Το άρθρο Απορρίφθηκε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης του Α. Τσοχατζόπουλου – Ένταση κατά την ακρόαση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα