Απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών που χειρίζονται θέματα τρομοκρατίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στυγνή πράξη κατατρομοκράτησης ολόκληρου του δικαστικού χώρου και ιδιαίτερα των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται σοβαρά θέματα τρομοκρατίας, βλέπουν οι αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ πίσω από την απόπειρα βαρύτατου τραυματισμού ή και δολοφονίας ακόμη με στόχο γυναίκα εισαγγελέα στον Χολαργό.

Η εφιαλτική επιστροφή της τρομοκρατίας στην πιο στυγνή μορφή της επιβεβαιώθηκε με τη λεπτομερή ανάλυση της συνδεσμολογίας του παγιδευμένου «τρομοδέματος», το οποίο παρελήφθη μέσω των ΕΛΤΑ από την ίδια τη δικαστική λειτουργό το μεσημέρι της Πέμπτης. Μετά τη διάσπαση της βόμβας, που ήταν κρυμμένη σε κούφιο βιβλίο, δήθεν «δώρο», που της είχαν αποστείλει, οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωναν ότι αποτελείτο από έξι δεματάκια με κέλυφος ναυτικών φωτοβολίδων, που περιείχαν εκρηκτική ύλη, καλώδια, δύο μπαταρίες, ηλεκτρικούς πυροκροτητές και ένα μανταλάκι. Το τελευταίο χρησιμοποιείται από τους τρομοκράτες προκειμένου να κλείσει το κύκλωμα και να πυροδοτηθεί με το άνοιγμα του βιβλίου-«δώρου»!

Το επίσης ανατριχιαστικό, που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το βαθμό συναγερμού της αντιτρομοκρατικής, είναι το γεγονός ότι στο εσωτερικό του οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει βίδες(!) και μικρά σιδερένια κομματάκια που έμοιαζαν με ξυραφάκια! Όλα αυτά για να προκαλέσουν με τη διασπορά μέσα σε εσωτερικό χώρο πολλαπλά τραύματα στον στόχο τους.

Το ευτύχημα είναι ότι η εισαγγελέας, μια ατρόμητη δικαστική λειτουργός όπως σκιαγραφείται, αντελήφθη την παγίδα θανάτου που είχε στηθεί και δεν άνοιξε το βιβλίο… Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες στρέφονται σε ενέργεια που προέρχεται από ασύλληπτα μέλη ή συμπαθούντες την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, γιατί η τεχνοτροπία σχετίζεται με αυτούς και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Πέρυσι, παρόμοιο δέμα με κούφιο βιβλίο είχε αποσταλεί στον διοικητή του Τμήματος της Ιτέας. Ευτυχώς δεν το άνοιξε αν και το πήρε στο σπίτι, όπου βρίσκονταν η σύζυγος και τα παιδιά του. Δεύτερον, γιατί η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε μπει στο «στόχαστρο» του αντιεξουσιαστικού και τρομοκρατικού χώρου αρκετές φορές για αποφάσεις της σχετικά με την τύχη μελών της οργάνωσης.

Είχε χειριστεί μαζί με άλλους δικαστικούς την υπόθεση της Εύας Στατήρη, συντρόφου μέλους της οργάνωσης, όπως και της μητέρας δύο εγκλείστων. Χειρίστηκε αίτημα αποφυλάκισης της πρώτης, ενώ κάποια στιγμή είχε αρνηθεί με βούλευμα να αλλάξουν οι περιοριστικοί όροι για τη μητέρα. Το όνομά της αναφέρθηκε σε κείμενα που συνόδευσαν επιθέσεις πρόσφατα, όπως και τον Ιούνιο του 2015, όταν άγνωστοι είχαν εκσφενδονίσει στο σπίτι της φωτοβολίδα και είχαν βάψει τους τοίχους με μπογιά, αναγράφοντας και συνθήματα.

Επίσης ήταν η εισαγγελέας που παρέπεμψε με άλλους δικαστές τους 79 κατηγορούμενους για ενέργειες, που αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή και η δίκη είναι σε εξέλιξη. Τελευταία η αστυνομική φρουρά δεν ήταν διόλου έντονη στο σπίτι της, καθώς η ίδια δεν ήθελε «στρατό» αστυνομικών. Όλα αυτά τα ανησυχητικά και ενώ η τελευταία τρομοκρατική επίθεση είχε εκδηλωθεί Νοέμβριο του 2015 με βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στην Ξενοφώντος, έρχονται να ανατρέψουν τα έως τώρα δεδομένα που είχε στα χέρια της η αντιτρομοκρατική.

Η δραματική εξέλιξη οδηγεί στην εκδοχή ότι η αντιτρομοκρατική είναι σε αναζήτηση νέων η ασύλληπτων μελών της συνωμοσίας των Πυρήνων ή ατόμων που δρουν κάτω από την ονομασία άλλης οργάνωσης. Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι την ευθύνη της σχεδόν όμοιας σε τεχνοτροπία βόμβας που απέστειλε ο τρομοκράτης Χρ. Ξηρός στο Τμήμα της Ιτέας, όπως προέκυψε από συνομιλίες που καταγράφηκαν και τις ερμήνευσε η Αστυνομία, θα την αναλάμβανε η «Σέχτα Επαναστατών», σε περίπτωση που εκρήγνυτο, για να κάνει μέσα από το αίμα των αστυνομικών την επιστροφή της!

Το άρθρο Απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών που χειρίζονται θέματα τρομοκρατίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα