Από Τρίτη και πάλι Brussels Group για να πλησιάσει η συμφωνία

Την Τρίτη θα επανέλθουν στην διαπραγμάτευση τα μέλη του Brussels Group, η οποία τελείωσε για αυτή την εβδομάδα το βράδυ του Σαββάτου. Οι εκπρόσωποι των τριών θεσμών, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε. συνεχίζουν τις τεχνικές διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να διευθετήσουν θέματα που δεν άπτονται της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ή εφόσον ληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις που θα οδηγουν σε συμφωνία θα εργαστούν

πάνω στις λεπτομέρειες εφαρμογής της.

Επόμενη συνεδρίαση είναι μεθαύριο το απόγευμα όποτε και θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκονται για ένα διήμερο στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται ο όγκος των εργασιών που έχει ολοκληρωθεί είναι ιδιαίτερα σημαντικός, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει προσέγγιση σε αρκετά θέματα και λεπτομέρειες, γεγονός που φέρνει τις δύο πλευρές πιο κοντά στη συμφωνία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Παρ’ όλα αυτά και το θετικό κλίμα που βγαίνει από τις επαφές αυτές, υπάρχουν ακόμα θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν εκτενέστερα, καθώς σε αυτά υπάρχουν διαφωνίες, ενώ συμφωνία δεν έχει υπάρξει και στα θέματα που αφορούν την πολιτική διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των Θεσμών της Ε.Ε.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα