Απίστευτοι διάλογοι Υπουργών του Ερντογάν : «Απόψε θα πεθάνουμε»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενώ το πραξικόπημα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, σοκάρουν οι διάλογοι εννέα Υπουργών της κυβέρνησης που βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι μέσα στην πρωθυπουργική κατοικία.

Απόψε θα πεθάνουμε

Οι εννέα Τούρκοι Υπουργοί που λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα του πραξικοπήματος, βρέθηκαν σε μια αίθουσα της πρωθυπουργικής κατοικίας περιμένοντας «το αναπόφευκτο» όπως νόμιζαν, τελούσαν υπό πλήρη σύγχυση, με αξιωματούχο που

ήταν παρών να αποκαλύπτει τον εύγλωττο διάλογο που είχαν μεταξύ τους.«Το πιο πιθανό είναι να επιτύχουν , και θα πεθάνουμε απόψε « , φέρεται να είπε ένα από τους Υπουργούς, ενώ συνέχισε λέγοντας «Ας προετοιμαστούμε να πεθάνουμε. Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες σε αυτή την μάχη».

Ενδεικτικό του χάος και της καχυποψίας που επικρατούσε ήταν ότι οι Υπουργοί έδιωξαν από την αίθουσα τους σωματοφύλακες τους, ενώ ένας εξ’ αυτών ζήτησε από το προσωπικό του σωματοφύλακα να του φέρει το όπλο του. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην αίθουσα το κρατικό κανάλι TRT μετέδωσε το μήνυμα των πραξικοπηματιών, με ένα Υπουργό αστειευόμενος να δηλώνει « Το TRT δεν το παρακολουθώ ούτε στις κανονικές εποχές. Είναι μόνο η κρατική τηλεόραση».

Με τις εξελίξεις να είναι δραματικές, οι εννέα Υπουργοί είχαν αποφασίσει να εμφανιστούν στο κοινοβούλιο, όμως τα σχέδια τους άλλαξαν όταν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο Ταγίπ Ερντογάν- μέχρι τότε εξαφανισμένος- εμφανίστηκε στο CNN Turk, καλώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να υπερασπιστούν την δημοκρατία.

Το συγκεκριμένο γεγονός αναπτέρωσε το ηθικό των Υπουργών, αν και αρκετοί είχαν επιφυλάξεις για την έκκληση του Προέδρου να βγει ο κόσμος στους δρόμους , φοβούμενοι πιθανό μακελειό.

Το άρθρο Απίστευτοι διάλογοι Υπουργών του Ερντογάν : «Απόψε θα πεθάνουμε» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα