Απίστευτη συμφωνία !!!! 1.000.000.000 ευρώ !!!!!

Συμφωνία μαμούθ, 1 δις δολάρια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Γαλλία

Το γαλλικό πρωτάθλημα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, ιδίως μετά την είσοδο των αράβων στην Παρί και των Ρώσων στη Μονακό.

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα η Γαλλική Ομοσπονδία να κάνει ένα νέο εντυπωσιακό συμβόλαιο. Συγκεκριμένα πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο πρώτων κατηγοριών έναντι του ποσού των 994 εκατομμυρίων δολαρίων (726 εκατ. ευρώ) το χρόνο. Νικητής αναδείχθηκε το Canal Plus που απέκτησε τα δικαιώματα για το διάστημα 2016-2020.

Το

ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ, καθώς είναι κατά 119 εκατ. υψηλότερο από την προηγούμενου συμφωνία (2012-2015), ενώ πιο ψηλά είχε κινηθεί το αμέσως προηγούμενο συμβόλαιο στα 668 εκατ. (2008-2012). Από το αστρονομικό αυτό ποσό μόλις τα 22 αφορούν το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Λίγκας δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς μπορεί η προσφορά να ήταν πιο κάτω από ότι θα περίμενε αλλά πολύ κοντά σε αυτή. Η αμέσως επόμενη καλύτερη προσφορά έγινε από την Μπέιν Σπορτς, που είναι ένας καλωδιακός συνδρομητικός φορέας από το Κατάρ και η προσφορά των οποίων κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια μικρότερη, ενώ στο παιχνίδι είχαν μπει τόσο το Eurosport, όσο και η Orange.

Μετά την εξέλιξη αυτή το γαλλικό πρωτάθλημα ξεπέρασε την Μπουντεσλίγκα και μπήκε στα τέσσερα ακριβότερα πρωταθλήματα βάσει δικαιωμάτων. Στην κορυφή της λίστας παραμένει η Πρέμιερσιπ με 1,7 δις, δεύτερο είναι το Καμπιονάτο με 960 εκατ. ευρώ, τρίτη η Πριμέρα με 750, ενώ το γερμανικό πρωτάθλημα αξίζει 675 εκατ.

ΠΗΓΗ:exedra

Keywords
Τυχαία Θέματα