Έκπληξη για Στοχ

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Μίροσλαβ Στοχ για την αποβολή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η σχετική απόφαση δεν ανακοινώθηκε, αλλά ήδη έχουν ενημερωθεί οι άνθρωποι του «δικεφάλου», που δεν έκρυβαν την έκπληξή τους. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, ο Σλοβάκος ακραίος αποβλήθηκε επειδή απώθησε βίαια αντίπαλό του και όλοι περίμεναν ότι η ποινή του θα ήταν μία αγωνιστική.

Αλλωστε με την ίδια αιτιολογία αποβλήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον

ΠΑΣ Γιάννινα και η ποινή του δεν ξεπέρασε τη μία αγωνιστική. Οπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει ένσταση γνωρίζοντας πως θα απορριφθεί για τυπικούς λόγους, καθώς εφέσεις συζητούνται για ποινές τριών αγωνιστικών και πάνω. Το γεγονός πάντως ότι στον Στοχ επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο επιτρέπει στους ανθρώπους του «δικεφάλου» να κυνηγήσουν την υπόθεση κινούμενοι στα όρια της τυπικότητας. Οπως και να έχει, ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ θα λείψει από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Λεβαδειακό, κάτι που πιθανότατα θα γινόταν και χωρίς τιμωρία, και θα επανέλθει στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα.

Εκτός από τον Στοχ, πρόστιμο 5.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και ο ΠΑΟΚ για την ανακοίνωση που έβγαλε μετά τον αγώνα με τον Αρη. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, είναι υποχρεωμένη τις επόμενες είκοσι ημέρες να ανακαλέσει και όσα δήλωσε στην ανακοίνωσή της αυτή, με την οποία στρεφόταν κατά της ομοσπονδίας, του προέδρου της Γιώργου Σαρρή, της Σούπερ Λίγκας και του Γιάννη Μώραλη, αλλά και του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από τον ΠΑΟΚ δεν αποκάλυπταν τις προθέσεις τους στο θέμα της συγκεκριμένης ανάκλησης. Αλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας, ο «δικέφαλος» έχει συμφωνήσει στην απόφαση που ακυρώνει όσα δηλώθηκαν στις ανακοινώσεις του τελευταίου καιρού.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι όσα αντάλλαξαν μέσω ανακοινώσεων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν γραφτεί στο χιόνι. Οι προσβλητικές αναφορές των «ερυθρόλευκων» προς τον μεγαλομέτοχο του «δικεφάλου», Ιβάν Σαββίδη, τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να κινηθεί νομικά και όπως όλα δείχνουν η απόφαση αυτή ισχύει ακόμη. Επίσης, και ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, να ανακαλέσει όσα ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις μετά το τοπικό ντέρμπι με τον Αρη και να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: Goal

Keywords
Τυχαία Θέματα