Απέλαση μεταναστών για ψευδή καταγγελία

Ράβε-ξήλωνε στη βουλή, σχετικά με διάταξη στον μεταναστευτικό κώδικα, σύμφωνα με την οποία θα απελαύνεται όποιος μετανάστης καταγγείλει ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας. «Είναι βασική ανάγκη της πολιτείας να προστατέψει τους ανθρώπους που εφαρμόζουν τον νόμο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προσπαθώντας να υποστηρίξει την επανακατάθεση της διάταξης που λίγο νωρίτερα και κατόπιν αντιδράσεων έχει αποσύρει νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών

Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι «είναι βασική ανάγκη της πολιτείας να προστατέψει τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το νόμο». Με αφορμή δε περιστατικά κατά τα οποία μετανάστες καθ υπόδειξη των δουλεμπόρων– όπως υποστήριξε – μεταφέρουν αβάσιμες καταγγελίες περι κακοποίησής τους από τις εκάστοτε αρχές χωρών υποδοχής αναρωτήθηκε: «Ποιος θα ήθελε οι άνθρωποι του λιμενικού σώματος να γίνονται έρμαια σε αβάσιμες καταγγελίες;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της εισηγήτριας του, κ. Κατριβάνου σήκωσε το θέμα, δεν έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επι του συγκεκριμένου άρθρου. Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για τρομοκρατική, επικίνδυνη και ρατσιστική διάταξη.
Το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως τοποθετείται με επιφύλαξη για το περιεχόμενό της διάταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα