Απάτη σε βάρος του δημοσίου στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου διέπραξε υπάλληλος στο γραφείο μισθοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπως προέκυψε μετά από σχετική ΕΔΕ ( Ένορκη Διοικητική Εξέταση).

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, ο εν λόγω υπάλληλος εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και κυρίως το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους αρμόδιους δημόσιους υπαλλήλους. Έτσι αλλοίωνε ανενόχλητος τις

μισθοδοτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να πιστώνει τον λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως με μεγάλα χρηματικά ποσά, που ανήλθαν για το χρονικό διάστημα 2012-2016 σε 156.614,19 ευρώ, ενώ επιπροσθέτως για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά.

Τελικά, η συνολική ζημία για το νοσοκομείο ανήλθε στο ποσό των 161.746,18 ευρώ.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του, ενώ διαβιβάστηκε η υπόθεση στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του δίωξη.

Επιπλέον από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αποφασίστηκε η έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για άλλους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της εποπτείας του προαναφερθέντα υπαλλήλου.

Το άρθρο Απάτη σε βάρος του δημοσίου στο νοσοκομείο Χαλκίδας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα