Απάτες με δήθεν τροχαία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συλλαμβάνουν τους «εισπράκτορες» των κυκλωμάτων, αλλά οι εγκέφαλοι που κινούν τα νήματα της εξαπάτησης των πολιτών και από χώρες όπως η Ρουμανία η η Βουλγαρία, μένουν ελεύθεροι κι ανέγγιχτοι, να συνεχίζουν την κατατρομοκράτηση του κόσμου.

Το ίδιο συνέβη σε μία ακόμη υπόθεση διερεύνησης της δράσης συμμορίας, που τηλεφωνεί στα θύματα και ζητάει χρήματα δήθεν για να «θάψει» υπόθεση σοβαρού τροχαίου στο οποίο εμπλέκεται δήθεν συγγενής των αποδεκτών των τηλεφωνημάτων.

Στην Ηγουμενίτσα, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών

49χρονος ημεδαπός και 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, τη στιγμή ακριβώς που παραλάμβαναν 8.000 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες από 81χρονη, την οποία είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς ή τους δικηγόρους και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 500 έως 100.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Επιπλέον, λέει η Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει το ρόλο των παραληπτών των χρημάτων «εισπρακτόρων», δηλαδή, από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Οι συλληφθέντες μετέβαιναν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν, με βουλγαρικές τηλεφωνικές συνδέσεις, στα σταθερά τους τηλέφωνα.

Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, άλλες τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, αποσπώντας τα χρηματικά ποσά των 21.150, 45.000 και 2.000 ευρώ, κατά περίπτωση.

Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους πενήντα τρεις (53) πολίτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις 840.000 ευρώ.

Το άρθρο Απάτες με δήθεν τροχαία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα