Απαλλαγή των νέων επιχειρηματιών από τα δημοτικά τέλη υπόσχεται υποψήφιος δήμαρχος

Τη δέσμευσή του για απαλλαγή των νέων επιχειρηματιών για τρία χρόνια από τα δημοτικά τέλη, καθώς και για απαλλαγή από αυτά για ένα έτος των νέων επιχειρήσεων, σε περίπτωση που αναλάβει στις επερχόμενες εκλογές τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους των ΜΜΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους», Πέτρος Σούλας.

Όπως τόνισε

χαρακτηριστικά, πρόκειται για μέτρο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες θα αισθάνονται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δίπλα τους. Σημείωσε, παράλληλα, ότι με την υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι πολύ μικρή η μείωση εσόδων για το δήμο, αφού στην πρώτη περίπτωση ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου χάνει έσοδα μόλις 13.600 ευρώ το χρόνο και στη δεύτερη λιγότερα από 10.000 ευρώ κατά έτος.

«Και περισσότερα από 30.000 ευρώ να χάσουμε, αρκεί να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας και να νοιώσουν οι δημότες ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δίπλα τους», τόνισε ο κ. Σούλας.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι, στον αντίποδα, πρόθεσή του είναι να αυξήσει τα δημοτική τέλη σε εύρωστες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και πολυεθνικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

Βασικές αρχές του συνδυασμού

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού του ο Πέτρος Σούλας τόνισε ότι σε πρώτη προτεραιότητα θα τεθεί η αλληλεγγύη για τη στήριξη των αδύναμων οικογενειών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η δημιουργία βάσεων για αναπτυξιακή πολιτική.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην κοινωνική πολιτική, με τη δημιουργία δομών για την ενίσχυση και την εξυπηρέτηση των δημοτών. «Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ιατρεία και Φαρμακεία είναι απαραίτητα για τους πολίτες, όμως, από μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα», είπε ο κ. Σούλας, σημειώνοντας ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου είναι σήμερα κλειστό, ενώ στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, αν και έχουν προσληφθεί τέσσερις υπάλληλοι, δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα αυτοφυές ραδίκι. «Όλα θα μπορούσαν να γίνουν πιο οργανωμένα με ευθύνη του δήμου. Ο κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο». Είναι κοροϊδία να ανακοινώνεις δύο μήνες πριν από τις εκλογές τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου», είπε ο κ. Σούλας καυτηριάζοντας τη στάση της διοίκησης του δήμου.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ακόμη ότι, σε περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, θα προχωρήσει στην αναίρεση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες στρέφονται σε βάρος συμφερόντων των πολιτών.

«Είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή, που οι οικογένειες μαστίζονται από την ανεργία και την έλλειψη εσόδων, να υπάρχουν για 36 μήνες απλήρωτοι δημοτικοί υπάλληλοι. Πρέπει να σταματήσει το ‘’παραμύθι’’ που λένε κάποιοι ότι δεν ήξερα, τι ανέλαβα. Όποιος έχει επίγνωση της κατάστασης, κάνει και το πρόγραμμά του για τις εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του δήμου», είπε ο κ. Σούλας.

Ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο

Ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους και ιδεολογίες, χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς θα είναι αυτό της παράταξης «Δήμος για όλους». Όπως είπε ο κ. Σούλας, αν και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η παράταξή του κατάφερε να εκλέξει τρεις δημοτικούς συμβούλους, σήμερα απαρτίζεται από οκτώ, αφού έχουν προσχωρήσει σ’ αυτήν άλλοι πέντε από άλλες παρατάξεις.

«Είμαστε ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, χωρίς κομματικούς υποψηφίους. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου, χωρίς να απεμπολούμε την κομματική μας ταυτότητα. Όποιο κόμμα, εκτός της Χρυσής Αυγής, πιστεύει σε μας, ας μας στηρίξει. Εμείς δεν πήγαμε σε κανένα κομματικό γραφείο, για να ζητήσουμε στήριξη. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος. ‘’Χτίσαμε’’ και δεν ‘’μπαζώσαμε’’ το ψηφοδέλτιό μας. Αποτελείται από ανθρώπους έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και με νέους πετυχημένους στους χώρους τους, ακόμη και φοιτητές. Κάναμε αυστηρή επιλογή των προσώπων, με την προϋπόθεση να μην έχουμε ανάγκη τα αξιώματα για να βιοποριστούμε, αφού έχουμε τις δουλειές μας», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο κ. Σούλας ανέφερε και κάποια από τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

- Ιωάννης Καμαρινός, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Χατζηβρέττα, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ευόσμου.

- Γιώργος Μαξούρας, πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί διοίκησης Δημήτρη Χατζηβρέττα και εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου με την ίδια παράταξη.

- Σοφία Τριανταφυλλίδου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Χατζηβρέττα και πρώην πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

- Βασίλης Ταλατάς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Χατζηβρέττα.

- Δροσιά Δημητρίου - Ερμείδου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Καφαρίδη.

- Βασίλης Τσακαλίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Σούλα.

- Σωτήρης Μαγόπουλος, πρώην πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

- Ιωάννης Μουρουζίδης, πρόεδρος Ποντίων Κορδελιού.

- Βασίλης Ανδρεάδης, γιατρός.

- Μάριος Οταμπασίδης, προέρχεται από την παράταξη Καφαρίδη.

- Μένια Καλού, προέρχεται από την παράταξη Χατζηβρέττα.

Όχι στην καύση απορριμμάτων από το «Τιτάν»

Αντίθετος με την καύση απορριμμάτων από την τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν» εμφανίστηκε ο Πέτρος Σούλας, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν, ως πρόεδρος της Βορειοδυτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας, με κινητοποιήσεις κατάφερε να εμποδίσει μία ανάλογη προσπάθεια.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της περιοχής πάνω από την Περιφερειακή Οδό, σημειώνοντας ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται από την έλλειψη αποχέτευσης, συγκοινωνίας, σχολείων, φωτισμού και εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα