Απαισιοδοξία από Σόιμπλε για επίτευξη συμφωνίας σήμερα – Πιθανό νέο έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή

Την απαισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρώπη εξέφρασε ενόψει του σημερινού Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, αποκαλύπτοντας ότι σε αυτό το συμπέρασμα τον οδηγεί το αποτέλεσμα της εργασίας των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών.

«Από αυτά που άκουσα για τις τεχνικές συζητήσεις

το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά θα λάβουμε αναφορά σήμερα και θα δούμε», ήταν τα λόγια του κ. Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, βάζοντας όμως ένα αλλά, καθώς όπως πρέπει να εκπληρωθεί «το ελάχιστο των απαιτήσεων».

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι και οι προσδοκίες από την ελληνική πλευρά για επίτευξη συμφωνίας σήμερα, είναι μικρές, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τίποτα.

Όλα τα βλέμματα λοιπόν είναι στραμμένα στην συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο θα αρχίσει στις 16:00 και με τη συμμετοχή και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μεθαύριο συνεδριάζει εκ νέου το Δ.Σ. της ΕΚΤ για να επανεξετάσει το θέμα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, ενώ όσον αφορά το Eurogroup, πηγές από τις Βρυξέλλες δεν απέκλειαν την πιθανότητα να έχουμε έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 28 Φεβρουαρίου, η μερομηνία που λήγει η δίμηνη τεχνική επέκταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος, ενώ θα πρέπει σε περίπτωση συμφωνίας θα πρέπει να προλάβουν και την Βουλή της Φιλανδίας, η οποία θα κλείσει καθώς η χώρα έχει εκλογές τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα