Απαγωγείς της διπλανής πόρτας ‏

Απαγωγείς της… διπλανής πόρτας, ευρύτατα γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες της Αττικής, αποδείχθηκαν οι-έως τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου- «άγνωστοι κουκουλοφόροι», που απήγαγαν κινηματογραφικά, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη, την 27χρονη Βαρβάρα.

Το προφίλ και το βιογραφικό των δύο συλληφθέντων τους κατατάσσει αυτόματα σε μια ειδική κατηγορία απαγωγέων, αυτών με το «λευκό ποινικό μητρώο». Πέρα από τα… βαριά ονόματα κακοποιών, που έχουν εμπλακεί σε πολύκροτες παρόμοιες υποθέσεις, έχει σχηματισθεί πλέον, μια αλυσίδα με άτομα που ενεπλάκησαν προς έκπληξη όσων τα γνώριζαν. Όπως

προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, οι δύο φίλοι, με κοινό παρανομαστή τα οικονομικά προβλήματα, «φυλάκισαν» τη Βαρβάρα επί εννέα ημέρες στο εξοχικό της πεθεράς του ενός στη Λούτσα, την κέρασαν… γαλακτομπούρεκο για τα επινίκια των…λύτρων και τελικά την επέστρεψαν στο σπίτι της με μοτοσυκλέτα, προς ανακούφιση των δικών της και του θείου της προέδρου του Αστέρα Τρίπολης!

Ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Μενιδίου, που πήρε μαζί με τον συνεργό του τον δρόμο για τη φυλακή, ως ένας από τους δράστες, είναι άνθρωπος που στα 53 χρόνια του είχε μια σημαντική πορεία να επιδείξει. Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ήρθε στην Ελλάδα από το Καζακστάν τη δεκαετία του 80, και παλαιότερα είχε ανοίξει μάντρα αυτοκινήτων και εταιρεία, που αναλάμβανε χωματουργικές εργασίες.Για χρόνια τον χαρακτήριζαν η μεγάλη οικονομική επιφάνεια και το χαμηλό προφίλ.

Ο «απαγωγέας της διπλανής πόρτας» τον καιρό της οικονομικής άνθισης βοηθούσε οικονομικά φίλους του, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα χρέη, που τον ανάγκασαν να κλείσει τις επιχειρήσεις.Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία, να ανοίξει φανοποιείο, ενώ έκανε και κάποια μεροκάματα ως απλός εργάτης.Για τέσσερα χρόνια, ωστόσο, από το 2006 έως το 2010, διετέλεσε αντιδήμαρχος Αχαρνών, με ευθύνη στα θέματα κηποτεχνίας και πρασίνου.Είχε κατέβει υποψήφιος και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου, αλλά δεν πέτυχε να εκλεγεί. Φίλοι του το αποδίδουν στο γεγονός ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διεξάγει προεκλογικό αγώνα.

Ωστόσο, η Αστυνομία, κάπου εκεί στον χρόνο των δημοτικών εκλογών τοποθετεί και την απόφαση του πρώην αντιδημάρχου να προχωρήσει στην απαγωγή της ανιψιάς του εφοπλιστή και προέδρου του Αστέρα Τρίπολης. Όλοι γνώριζαν τα χρέη του, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο 53χρονος, που έβγαινε βόλτα με το εγγονάκι του, θα επιχειρούσε να αρπάξει 10 εκατομμύρια ευρώ από τον Καυμενάκη, μέσω της απαγωγής της ανιψιάς του Βαρβάρας.Ο πρώην αντιδήμαρχος, που δεν είχε δώσει δικαίωμα για σχόλια όσο ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, που έτρεχε πρώτος στην εκκλησία και προέτρεπε άλλους σε νηστεία, δέχτηκε την πρόταση γνωστού του, 48 χρόνων εκείνος, να προχωρήσουν στην απαγωγή της 27χρονης.

Ο τελευταίος, από τη Νέα Ιωνία, εργαζόταν σε μια εταιρεία που έκλεισε. Κατάφερε να πιάσει δουλειά σε εταιρεία μεταφορών, στα γραφεία της οποίας σύχναζε ο πατέρας της 27χρονης Βαρβάρας, καθώς ήταν φίλος με τον ιδιοκτήτη.Μέσα από κουβέντες που άκουσε, πληροφορήθηκε τη συγγενική σχέση του πατέρα της κοπέλας με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης.Μπήκε στο facebook, είδε τη Βαρβάρα και αποφάσισε την απαγωγή. Το μυστικό εκμυστηρεύτηκε στον πρώην αντιδήμαρχο και προχώρησαν μαζί. Με βάση τις καταθέσεις τους στην Ασφάλεια, ο 53χρονος του Μενιδίου ομολόγησε ότι ήταν έξω από το σπίτι της Βαρβάρας, ότι αυτός την άρπαξε και την έβαλε στο αυτοκίνητο, αλλά από εκεί και πέρα δεν ήξερε τι συνέβαινε!

Τη φρούρηση της κοπέλας μέσα στη «φυλακή» της Λούτσας, είχε αναλάβει ο Αλβανός ονόματι «Αλέκος», είπε και οι αναγνώστες της «Αττική freepress» θυμούνται ότι στο περασμένο φύλο γινόταν λόγος για «δύο Έλληνες κι έναν Αλβανό», που αναζητούνταν με βάση την ομιλία τους και άλλα στοιχεία. Όλα τα πάρα πάνω, όπως αναφέρθηκε στην αρχή, προσθέτουν τα ονόματα των δύο συλληφθέντων σε μια ιδιότυπη κατηγορία δραστών απαγωγής, που επιχειρείται από άτομα, τα οποία, καμία σχέση με παράνομη δράση δεν είχαν έως την ώρα, που έγιναν κοινωνοί κάποιων πληροφοριών και αποφάσισαν το κακούργημα της αρπαγής και κατακράτησης ομήρου, από τα πιο βαριά εγκλήματα που μπορεί να σκεφθεί νους ανθρώπου.

Η θεία πίσω από την απαγωγή του 11χρονου μαθητή Κώστα Δαλάκα

Μια πληροφορία, που έφθασε εν έτει 1995 στη θεία του 11χρονου μαθητή τότε και νυν λαμπρού γιατρού Κώστα Δαλάκα στη Φώκαια Αττικής, έγινε η απαρχή ομηρίας του παιδιού επί τέσσερα μερόνυχτα. Η θεία πληροφορήθηκε ότι η γιαγιά του Κώστα είχε κερδίσει στο λαχείο το ποσό των 120.000 δραχμών. Μόλις το πληροφορήθηκε ο εραστής της, οργάνωσε την απαγωγή με τη βοήθεια και δύο ακόμη ατόμων. Μόλις πήραν τα λύτρα νοίκιασαν μεζονέτα με πισίνα στη Γλυφάδα κι έπεσαν στη φάκα της αστυνομίας…

Αγόρασε ταξί-Αποφάσισε την απαγωγή

Τον Ιανουάριο του 1996 η καθηγήτρια Γαλλικών ΖέταΚουκέα, 24 χρόνων, κόρη πασίγνωστου εμπόρου ταξί της Αθήνας, βρέθηκε για τέσσερις ηµέρες στα χέρια των απαγωγέων της.Η απαγωγή της έγινε στο Νέο Ψυχικό την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά της. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, εγκέφαλος της αρπαγής της ήταν ένας 39χρονος που είχε… αγοράσει ταξί από τον πατέρα της κοπέλας, ο οποίος διατηρούσε μάντρα επαγγελματικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας!

Ο υπάλληλος του βενζινάδικου απαγωγέας φοιτητή!

Πριν από κάποια χρόνια, μήνα Αύγουστο, είχε πέσει θύμα απαγωγής στη Θεσσαλονίκη ο 23χρονος φοιτητής Διαμαντής Τσαμπάζης, του οποίου ο πατέρας ήταν γνωστός εργολήπτης.Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από σχεδόν 20 ημέρες με καταβολή λύτρων περίπου 500.000 ευρώ. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου αποκαλύφθηκε ότι οργανωτής της απαγωγής ήταν ένας 25χρονος Αλβανός, υπάλληλος βενζινάδικου στο οποίο έπλενε το ΙΧ του ο νεαρός φοιτητής!Στην απαγωγή συμμετείχε και ο αδελφός του Αλβανού, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενοςδήθεν να αγοράσει το αυτοκίνητο του φοιτητή! Ο όμηρος είχε μεταφερθεί στην Αλβανία και από εκεί στην Ελλάδα με… βάρκα, που έδεσε στην περιοχή Κασσιώπης στην Κέρκυρα!

Έναν χρόνο µετά η εξάχρονη κόρη του εµπόρου αυτοκινήτων Ελένη Λουλάκη πέφτει θύµα απαγωγής έξω από το σχολείο της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως αποδείχθηκε, οργανωτής της απαγωγής ήταν η πρώην νηπιαγωγός της μικρής, ιδιοκτήτρια του σχολείου, η οποία όμως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο σερβιτόρος δίπλα από το κατάστημα επιχειρηματία

Το πρωί της 11ης Απριλίου 2002 πέφτει θύμα απαγωγής στη Θεσσαλονίκη η επίσης εξάχρονη Μαρκέλλα Χαζάκη, κόρη επιχειρηματία με εκκλησιαστικά είδη. Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα συνελήφθησαν ως δράστες της απαγωγής, που είχε και αυτή αίσιο τέλος, τρεις ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Διαπιστώθηκε ότι «ιθύνων νους» της αρπαγής ήταν ένας 23χρονος από την Αρμενία, που εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ταβέρνα δίπλα από το κατάστημα του επιχειρηματίαστην Περαία. Αρχικά οι δράστες είχαν σκοπό να απαγάγουν τον ίδιο τον επιχειρηματία, μετά όμως άλλαξαν στόχευση.

Οι Αλβανοί εργάτες της Σταμάτας και ο γιατρός

Πέντε Αλβανοί, ηλικίας 22 έως 28 ετών, χωρίς ποινικό μητρώο, ήταν οι δράστες της απαγωγής 67χρονου καρδιολόγου τον Μάιο του 2011 από την περιοχή της Σταμάτας, που αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 30 ώρες κράτησης στην περιοχή του Αγίου Μερκουρίου στην Πάρνηθα και ενώ πριν είχαν κατατεθεί λύτρα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η ιδέα να γίνει στόχος ομηρείας ο καρδιολόγος ανήκε σε Αλβανούς εργάτες που δούλευαν κοντά στο αγρόκτημά του…

Τα τρία διαμερίσματα και ο δημοσιογράφος

Το ίδιο είχε συμβεί την ίδια χρονιά και με την αρπαγή του 28χρονου Κύπριου δημοσιογράφου Ευάγγελου Ευαγγέλου τον Ιούνιο του 2011 έξω από το σπίτι του στους Αμπελοκήπους. Οι Μολδαβοί απαγωγείς, που είχαν και αυτοί λευκό ποινικό μητρώο, έβαλαν στο στόχαστρό τους τον δημοσιογράφο, μια και εργάζονταν ως οικοδόμοι σε πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους όπου διέμενε ο 28χρονος και στην οποία οι γονείς του είχαν αγοράσει τρία διαμερίσματα, γεγονός που έδειχνε ότι είχαν οικονομική επιφάνεια.

Οι εργαζόμενοι στην πιτσαρία και η επαφή μέσω facebook

Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε απαχθεί στην Καστοριά μια 22χρονη φοιτήτρια, κόρη πρώην δημάρχου των Ιωαννίνων. Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή λύτρων 40.000 ευρώ και δράστες αποδείχθηκε ότι ήταν εργαζόμενοι σε πιτσαρία της πόλης που παρατηρούσαν τις κινήσεις της κοπέλας και απέκτησαν επαφή μαζί της μέσω Facebook.

Ο αλλοδαπός καπετάνιος συνεργάτης του εφοπλιστή

Ένας αλλοδαπός καπετάνιος, στενός συνεργάτης του εφοπλιστή κ. Φραγκογιώργη, βρισκόταν πίσω από την απαγωγή-θρίλερ της συζύγου του τον Ιούνιο του 2009.Για την απελευθέρωση της συζύγου του εφοπλιστή καταβλήθηκε τότε το ποσό του 1,8 εκ. ευρώ.

Λίγο καιρό αργότερα η γυναίκα έφυγε από τη ζωή, καθώς η υγεία της, κλονισμένη ήδη τότε, επιβαρύνθηκε από την ταλαιπωρία και τον τρόμο της ομηρίας.Ο ρόλος του καπετάνιου, που λόγω της θέσης του γνώριζε κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις του ζεύγους των εφοπλιστών, ήταν το ζητούμενο για την Αστυνομία και τελικά συνελήφθη. Τρεις αλλοδαποίαπό την Αλβανία και την Αίγυπτο ήταν τα εκτελεστικά όργανα της αρπαγής και κράτησης της γυναίκας, για την οποία η ομηρία στα 74 χρόνια της είχε μοιραία κατάληξη.

Keywords
ιθύνων νους, ελλαδα, εταιρεία, εκλογες, νέα, facebook, δραση, νους, ταξι, αθηνα, θεσσαλονικη, ηρακλειο, κρητη, ιθύνων, καστορια, συλληψεις, αιγυπτος, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, κερκυρα, εκλογες 2012, κυπρος εκλογες, εκλογες 2010 δημοτικες, ελενη, αλβανια, αστυνομια, αυτοκινητο, γυναικα, δουλεια, θριλερ, ιωνια, ομηρος, ονοματα, υγεια, ωρα, αλβανοι, ανθρωπος, αρμενια, αρπαγη, βοηθεια, γαλακτομπουρεκο, γεγονος, γινει, γλυφαδα, γονεις, γραφεια, διαστημα, δυνατοτητα, δωσει, εγινε, εγκληματα, ευρω, ειπε, εκκλησια, επιτυχια, ερευνα, εταιρεία, ετων, ευθυνη, εφυγε, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, πολυκατοικια, νηστεια, ομιλια, καζακσταν, κυψελη, λαχειο, λυτρα, μυστικο, νηπιαγωγος, ξημερωματα, πισινα, προβληματα, πρωι, σερβιτορος, συνεχεια, σοβιετικη ενωση, σπιτι, σχολειο, σχολια, ταλαιπωρια, ταβερνα, τρια, φυλακη, φυλο, φοιτητρια, φοιτητης, φωκαια, χωματουργικες εργασιες, ψυχικο, ωρες, αλβανος, αλυσιδα, ασφαλεια, δικαιωμα, εγκεφαλος, ειδη, εξοχικο, εννεα, ενωση, φιλοι, κοπελα, λευκο, λουτσα, νους, οργανα, πληροφοριες, θεια, θεματα, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα